Beyoğlu'nda Barış İçin Kadın Girişimi tarafından "Barış Yürüyüşü" gerçekleştirildi. Meydanda oturma eylemi yaparken arka taraftaki binada çalışan işçiler dikkat çekti.

Beyoğlu Galatasaray Meydanı'nda aralarında HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan'ın da bulunduğu yaklaşık 200 kişilik grup, "Barış Yürüyüşü" gerçekleştirdi. Taksim Tünel Meydanı'ndan Galatasaray Meydanı'na yürüyen grup, ellerinde döviz, pankartla ve flamalarla terör örgütü DAİŞ aleyhine slogan attı. Yürüyüşün ardından Galatasaray Meydanı'na gelen grup buraya "Barış Noktası" kurdu. Ardından grup hep birlikte oturma eylemi başlattı. Oturma eylemi başlatan grubun, meydanda bir süre daha slogan atmasının ardından basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasının ardından da grup bir süre slogan attı.

EYLEMCİLER OTURDU İŞÇİLER ÇALIŞTI

Grup meydanda oturma eylemini sürdürdüğü esnada grubun arkasındaki binada çalışan işçilerde dikkat çekti. Bazı işçiler eyleme aldırmayıp çalışmaya devam ederken, bazı işçiler de cep telefonlarıyla eylemi görüntüledi. Daha sonra grup olaysız bir şekilde dağıldı.