Hüseyin Çiçek

Gazimağusa  Özel Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği’nin yaşadığı engel bu kadar da olmaz dedirtecek cinsten. 2013 yılı Haziran ayı içerisinde kendi imkanları ile okulda seramik atölyesi kurmak amacı ile Türkiye’den malzeme getiren yetkililerden,  2 bin 600 TL KDV parası talep edildi, bu meblağ ödeyemeyince ise  malzemelere el konuldu. Birlik yetkilileri daha sonra yine kendi imkanları ile vergiyi  ödediler ancak  bu kez de kendilerinden  5 bin TL Ardiye parası talep edildi. Bu gelişmelerin ardından  seramik atölyesi için Türkiye’den gelen malzemeler bir buçuk yıldan beri gümrükte bekletiliyor.

Ceyda Püsküllü yaşanılanları anlattı

Yaşadıklarını Diyalog muhabirine anlatan Gazimağusa Özel Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği Başkanı Ceyda Püsküllü, 2013 yılı Haziran ayı içerisinde kendi imkanları ve çeşitli kurum ile kuruluşlardan topladıkları yardımı ile Türkiye’den Seramik atölyesi malzemeleri getirdiklerini söyledi. Püsküllü,  Milli Eğitim Bakanlığından gümrük muafiyeti alınmasına karşın,  kendilerinden  %16 KDV tutarı istendiğini, bunun da 2 bin 600 TL’ye denk geldiğini ifade etti. Konu miktarı ödeyemediklerini ve malların gümrükte kaldığını belirten Püsküllü, gereken girişimlerin yapıldığını  ancak hiçbir sonuç elde edilemediğini dile getirdi.

“KDV denkleştirildi, bu kez  ardiye parası istendi”

Bu gelişmenin ardından yine kendi  imkanları ile 2 bin 600 TL’lik KDV ücretini denkleştirdiklerini ifade eden Püsküllü, bu kez de kendilerinden 5 bin TL Ardiye parası talep edildiğini aktardı.  Talep edilen bu parayı da karşılamaları  nedeniyle malzemelerin hala limanda bekletildiğini söyleyen Püsküllü, atölyenin devlet tarafından kurulması gerekirken kendilerinin okul aile birliği olarak böyle bir işe giriştiklerini söyleyerek, “Atöyle kurulmasında yardımcı olmadılar hiç olmazsa engel çıkarmasalardı” dedi.  Kendi çocuklarının eğitimi için bu atölyeyi kurmak istediklerini söyleyen Püsküllü, yetkililerden bu konuya derhal bir çözüm üretmelerini istedi.