Bugüne kadar internet üzerinden sadece e-ticaret yaparak para kazanılabileceğini düşünen kişilere online para kazandıracak farklı alternatifleri sıralıyoruz.

  1. Satış ortaklığı üzerinden para kazanmak: Online para kazanma fikirleri içerisinde satış ortaklığı ilk sırada geliyor. Herhangi bir firma ve ürün sahibi olmadan internet üzerinden dijital ürün veya e-ticaret sitelerindeki ürünleri tanıtarak gerçekleşen satışlar üzerinden komisyon kazandırıyor. Birçok yabancı ülkede Affiliate Marketing adıyla eğitimleri verilen para kazanma yöntemi, ülkemizde de yeni yeni gelişmeye başlıyor. Birçok büyük firma, kendi sitelerindeki ürünleri internette tanıtacak satış ortakları arıyor. Bu kişilere de yüksek komisyonlar ödüyor. Reklam maliyetlerinden elde edilen tasarrufu, satış ortaklarıyla daha iyi değerlendiriyor. Sizde satış ortaklığı yaparak para kazanabilirsiniz.
  2. Yazarak para kazanmak: Para kazanma yolları arasına en çok dikkat çekenlerden birisi de, makale yazarak para kazanmadır. Aylık 1800-2100 lira arasında kazanç sağlayabilen sistem, siteler için yazılacak içeriklerin üretilmesine dayanıyor. Birçok kurum ve kuruluşun siteleri için ihtiyaç duydukları içerikleri freelance olarak çalışan yazarlara yazdırmalarıyla doğan bir sektör. İçerik editörlüğü olarak da adlandırılıyor. Makale yazarak para kazanmak için klavyeyi hızlı kullanmak ve yazılacak konuya dair araştırma yapacak özveriye sahip olmak yeterli geliyor.
  3. Google adsense üzerinden para kazanma: Kurulacak bir site üzerinden Adsense gelirleri kazanmaya dayanan sitem için gerekli olan şeyler, iyi bir trafiğe sahip sitedir. Böylece hem Adsense reklamlarından güzel gelir elde edilebiliyor, hem de tanıtım yazısı yayınlama, banner reklamlardan elde edilecek gelirlerin kapısı açılıyor. İyi bir trafiğe sahip sitelerin aylık kazançları 5 bin fazla olabiliyor.

İnternet üzerinden para kazanmak için birbirinden farklı yöntemler söz konusu. Ek gelir elde etmek isteyenler veya online pazarlama yeteneklerini geliştirmeyi düşünenler para kazanarak dijital pazarlama sektörü içerisinde yer alabilirler.