Hüseyin Çiçek

Gazimağusa’da 22 Ağustos 2015 tarihinde meydana gelen ve tüm yurtta infial yaratan kurşunlama olayının zanlıları Onur Konuk, Kaan Taşken Önsal, Metin Kuşçu ve Mutlu Töre soruşturmalarının tamamlanmasının ardından dün teminat maksatlı mahkemeye çıkarıldı.
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis müfettiş muavini Faysal Güden, zanlı 1 Onur Konuk’un zanlı 2 Kaan Taşken Önsal’dan Yaşar Ocak’ı öldürmesi için aldığı tabanca ile Önsal’ın kullanımında bulunan araca 7 el ateş ettiğini söyledi. Zanlı 2 Kaan Taşken Önsal’ın konu tabancayı zanlı 3 Metin Kuşçu aracılığı ile zanlı 4 Mutlu Töre’den temin ettiğini anımsatan Güden, zanlı 2 Kaan Taşken Önsal’ın evinde de tabanca bulunduğunu aktardı.

Ocak’ın tehdit ettiğini öne sürdü

Zanlı 2 Kaan Taşken Önsal’ın ifadesinde, Yaşar Ocak’ın baskı ve tehditlerinden bıktığı için konu tabancayı temin ettiğini söylediğini aktaran Güden, zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını söyledi. KKTC vatandaşı olmayan ve hiçbir bağı bulunmayan Zanlı 1 Onur Konuk’un 3 ayı geçmemek şartı ile davaları görüşülünceye kadar Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini talep eden Güden, diğer zanlıların mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.

Konuk: Alkollüydüm

Mahkemede söz alan zanlı 1 Onur Konuk, olay gecesi alkollü olduğunu söyleyerek, daha önceden tartışmış oldukları zanlı 2 Kaan Taşken Önsal’ı korkutmak amacı ile ateş ettiğini iddia etti. Diğer zanlı avukatlarının da itirazı olmaması üzerine Yargıç Banu Soyer, zanlı 2 Kaan Taşken Önsal’ın 10 bin TL nakdi kefalet, KKTC vatandaşı muteber 2 kişinin 100’er bin TL’lik şahsi kefaleti, haftada bir en yakın polis karakoluna ıspat-ı vücudda bulunması şartı ile zanlı 3 Metin Kuşçu ile Zanlı 4 Mutlu Töre’nin KKTC vatandaşı muteber 2’şer kefilin 30’ar bin TL’lik şahsi kefaletleri şartı ile serbest bırakılmalarına emir verdi.
Zanlı 1 Onur Konuk’un davaları görüşülünceye kadar 3 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine emir verdi.