Devrim Demir

Girne’de uyuşturucu ve polisi darp suçlarından tutuklu bulunan Onur Şah, Yunus Emre Koç ve Uğur Çolak aleyhindeki soruşturma tamamlandı

Girne’de hız limitini aştığı gerekçesi ile durdurulan kiralık araçtan uyuşturucu atarken suçüstü yakalanan Uğur Çolak’ın ve polisleri darp ederek kaçtıktan 5 gün sonra Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi’ne giderek teslim olan Onur Şah ve Yunus Emre Koç aleyhindeki soruşturma tamamlandı.

Tutukluluk süreleri dolan zanlılar dün teminat talebi ile yeniden Girne’de mahkemeye çıkarıldı.

Yargıç Gökhan Asafoğulları, zanlı Onur Şah’ın yargılanıncaya kadar 2 ayı geçmeyecek şekilde Merkezi Cezaevine, Koç ve Çolak’ın ise yurt dışına çıkışlarını yasaklayarak KKTC vatandaşı 1’er kişinin imza edeceği 30’ar Bin TL’lik kefalet senedi ile serbest bırakılmalarına emir verdi.

Şah tutuklu bekleyecek

Duruşmada zanlılar hakkındaki iddiaları aktaran polis, Uğur Çolak, Onur Şah ve Yunus Emre Koç’un  “Kanunsuz Uyuşturucu Madde (sentetik Cannabinoid) Tasarrufu” suçundan tutuklandığını söyledi.

Polis, zanlı Uğur Çolak adına kiralanmış olan ve Onur Şah tarafından kullanılan kiralık aracın hız limitini aştığı gerekçesi ile görevli polis ekipleri tarafından durdurulmak istendiğini belirtti.

Polis, zanlıların aracı durdurduktan sonra, görevli trafik polislerini darp edip kaçtıklarını aynı araçta bulunan zanlı Uğur Çolak’ın ise suçüstü yakalandığını anımsattı.

Polis, zanlılar Onur Şah ve Yunus Emre Koç’un ise önceki gün polise gelerek teslim olduğunu belirtti. Zanlılar hakkında başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ifade eden polis, zanlı Onur Şah’ın cezaevine diğer iki zanlının ise uygun bir teminata bağlanması talebinde bulundu