İstanbul'da terör örgütlerine yönelik son 2 hafta içerisinde 204 adrese düzenlediği operasyonlarda 52'si yabancı 235 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 41 şahıs tutuklanırken, baskınlarda 35 silah ele geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri tarafından son 2 haftada terör örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonların bilançosu açıklandı. Edinilen bilgiye göre 24 Temmuz - 07 Ağustos tarihleri arasında İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Milli İstihbarat Teşkilatı'ndan gelen bilgi ve ihbarlar üzerine tespit edilen 204 adrese operasyon düzenledi.

Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre, TEM ekipleri 82'si PKK ve YDG-H, 84'ü IŞİD, 68'i DHKP-C, MLKP ve TKİP ile 1 şüpheliyi ölü olarak ele geçirdi. 235 şüphelinin gözaltına alındığı operasyonlarda toplam 41 şüpheli tutuklandı. Yapılan operasyonlarda toplam 15 tabanca, 16 av tüfeği, 4 kurusıkı tabanca, 36 molotof, 2 şok aleti, 25 askeri kamuflaj, 3 dürbün, hançer, muşta, jop ve çok sayıda tabanca mermisi ve tüfek fişeği ele geçirildi.

14 gün boyunca gerçekleşen operasyonlarda gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen şüphelilerden toplam 41'i tutuklandı, 31'i adli kontrol ile serbest bırakıldı. 52 yabancı uyruklu şüpheli ise sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.