Çiğdem AYDIN

Rum vatandaşı Mihalis Kiryaku, üzerinde uyuşturucu madde ile Ercan Havaalanı’ndan ülkeye giriş yapmaya çalıştığı esnada narkotik detektör köpeği Cindy’nin  tepki vermesi sonucu yakalandı. Hollanda’dan tatilden döndüğü öğrenilen zanlının üzerinde arama yapan polis, cüzdan içerisinde 2 gram hintkeneviri buldu. Gözaltına alınarak hakkında soruşturma başlatılan zanlı dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Mahkemede söz hakkı alan zanlı, Hollanda’dan tatilden döndüğünü uyuşturucuyu serbest olduğu için oradan aldığını kötü bir niyeti olmadığını aktardı.

“Kötü bir amacım yoktu…”  

Polis, 9 Kasım tarihinden Ercan’dan KKTC’ye giriş yapan zanlının üzerinde narkotik detektör köpeğinin tepki vermesi sonucu arama yapıldığını ve cüzdan içerisinde yaklaşık 2 gram hintkeneviri bulunduğunu söyledi. Polis, zanlı aleyhine başlatılan soruşturmanın devam ettiğini, tasarrufunda bulunan uyuşturucu maddenin tahlil sonuçlarının henüz gelmediğini ifade ederek, zanlının 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.
Mahkeme zanlının 3 gün süre ile tutuklu kalmasına karar verirken söz hakkı alan zanlı Hollanda’da tatilde olduğunu ve kendi kullanımı için uyuşturucuyu aldığını söyledi. Kötü bir amacının olmadığını belirterek özür diledi.