MESAİ SAATLERİNDE ÖZELDE AMELİYAT YAPILDI!

Evrensel Gazete’nin gündeme getirdiği ölüm olayında, ihmal olup olmadığı tartışmaları; Devlet Hastanesi’nde görevli doktorun mesai saatlerinde özel hastanede ameliyat yaptığı gerçeğini de ortaya çıktı. 

Öte yandan, ölüm olayında ihmal olduğu iddiaları, geçmişte yaşanan bazı olayları da akıllara getirdi. 2008 yılında yaşanan bir ölüm olayında da, yine bahse konu doktorun ihmali olduğuna hükmeden mahkeme, doktoru tazminat cezasına çarptırmıştı. 

59 yaşındaki Fikri Orakcıoğlu’nun ölümü, ülkenin kanayan yarası haline gelen tehlikeli bir gerçeği gözler önüne serdi.

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde görev yapan doktor T.K’nin, hafta içi mesai saatlerinde, özel hastanede ameliyat gerçekleştirdiği  ortaya çıktı.

Evrensel Gazete’nin gündeme getirdiği ölüm olayında ihmal olduğu iddiaları tartışılırken; devlet hastanesi doktorunun, mesai saatleri olan saat 13.30’da  özel hastanede ameliyat yapması ciddi bir sorunu da gündeme taşıdı.

SAĞLIK BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Yaşanan ölüm olayındaki ihmal iddiaları ile ilgili Sağlık Bakanlığı’nın açıklama yapması beklenirken, hastanede bulunması gereken saatlerde özel hastanede ameliyat gerçekleştiren bahse konu doktor hakkında soruşturma başlatılıp başlatılmadığı ise bilinmiyor.

Öte yandan, Fikri Orakcıoğlu’nun ölümünde ihmal olduğu iddiaları, geçmişte yaşanan bazı olayları da akıllara getirdi.

“İHMALKAR VE HATALI DAVRANILDIĞINA KARARI”

Hatırlanacağı gibi, doğum esnasında yaşamını kaybeden Zeliş Balıkçıoğlu’nun doktorları Dr. R.H. ve Dr. T.K. , 6 Mart tarihinde sonuçlanan davada mahkeme tarafından sorumlu ve kusurlu bulunarak maddi tazminat cezasına mahkum edilmişti.

Bilindiği gibi, 2008 yılında bebeğini kucağına almadan doğum sonrası yaşamını yitiren Zeliş Balıkçıoğlu ile ilgili ailenin açtığı dava 13 Mart 2015 tarihinde sonuçlandı.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi, Zeliş Balıkçıoğlu’nun ölümünde Kadın Doğum Uzmanı R.H. ve cerrah Dr. T.K.ihmali olduğuna hükmetmiş, mahkeme, iki doktorun aileye 250 bin TL tazminat ödemesini emretmişti.

“ÖLÜME SEBEBİYET VERİLDİ”

Davanın sonucunu açıklayan Yargıç Bertan Özerdağ, sanıklar Dr. R.H ve Dr. T.K.'nin, sezeryan gibi ciddi bir ameliyatı klinikte gerçekleştirerek ihmalkâr ve hatalı davrandıklarına hükmederek, standart uygulamadan sapıldığını, sanıkların Zeliş Balıkçıoğlu’nun doğumunu yeterli olmayan bir sağlık merkezinde gerçekleştirerek Balıkçıoğlu’nun vefatına sebebiyet verdiklerini açıklamıştı.

“HAKLARINDA SORUŞTURMA AÇILMADI”

Davanın savunma avukatı Akan Gürkan ise, her iki doktorun da yaşanan ihmali kabul ettiklerini, Zeliş Balıkçıoğlu’nun ölüm nedeninin damar kopması olduğunu belirtirken,  kamuda çalışan her iki doktorun da ihmallerini kabul etmesine rağmen haklarında herhangi bir idari soruşturma açılmadığını kaydetmişti.

Kaynak: Evrensel Gazete / Rana Sarro