Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel  Başkanı Hüseyin Özgürgün, Merhum Osman Örek’in Kıbrıs Türk Halkı varoluş mücadelesinin ön saflarında yer aldığına dikkat çekerek, “bu mücadele sürecinde yetişmiş Devlet Adamı Osman Örek i ölümünün 16. yılında rahmet ve saygı ile andıklarını” belirtti.

 Özgürgün Örek’in ölüm yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajda, Kıbrıs Türk halkının bugünlere ulaşmasında Dr. Fazıl Küçük, Rauf Raif Denktaş, Osman Örek isimlerinin ve yaşamları boyunca verdiği hizmetlerin hep yüreklerde yaşatılacağını, açtıkları aydınlığa giden yolun kararlılıkla izleneceğini söyledi.

Özgürgün şöyle devam etti:

“Halkımız, bu değerlerimizi anarken geçmişin acı deneyimlerini bir kez daha anımsayarak o günlere geri döndürecek her türlü girişime karşı dik duruşunu kararlılıkla sürdürecektir.

Ulusal Birlik Partisi Kıbrıs Türk Halkının varoluş mücadelesinde İngiliz sömürge döneminden başlayarak  ülke yönetiminde çeşitli görevler üstlenen Osman örek’ i saygı ve rahmetle anıyoruz

Bu vesile ile varoluş mücadelemizin önderlerinden merhum Osman Örek’ i ölümünün 16.yılında bir kez daha saygı ve rahmetle anarız.”