Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, “İnsan Hücre, Doku ve Organ Nakli ile İlgili Kuralları Düzenleyen Yasa”nın 5’inci maddesi doğrultusunda Sağlık Bakanlığı’nca oluşturulan “Koordinasyon Kurulu” ilk toplantısını bugün Müsteşar Dr. Ömer Gür başkanlığında gerçekleştirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Koordinasyon Kurulu insan sağlığının en üst düzeyde korunmasını sağlamak için insanlarda kullanılacak insan hücre, doku ve organlarının kalite, etik ve güvenlik standartlarının düzenlenmesi koşullarını düzenleyerek; hücre, doku ve organların bağışlanması,  tedariki, test edilmesi, işlenmesi, korunması, saklanması, dağıtımı, nakli ve gereğinde imha edilmesi konularında ulusal stratejileri belirlemek, alınması gereken önlemleri almak, mevcut durumun gelişimine yönelik plan ve programları “yetkili otoriteye” önermek üzere oluşturuldu.

Koordinasyon Kurulu şu isimlerden oluşuyor:

“Dr. Ömer Gür – Müsteşar, Dr. Düriye Deren Oygar – Nefroloji Uzmanı, Dr. Minel Özen – K.T.Tabipleri Birliği Temsilcisi, Dr. Ozan Emiroğlu – Kardiyo Vasküler Cerrahi Uzmanı, Dr. Burak Kavuklu – Genel Cerrahi Uzmanı, Dr. Süleyman Uluçay – Üroloji Uzmanı, Dr. Faika Deniz – Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı, Dr. Adil Özyılkan-Göz Hastalıkları Uzmanı, Dr. Dilek Yazman – Hematoloji Uzmanı, Dr. Musa Olgu – Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı, Avukat Feyzi Hansel – Kıbrıs Türk Barolar Birliği Başkanlığı Temsilcisi.”