​Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, ülke için önemli bir yasa olarak nitelendirdiği yasayı BRT’ye değerlendirdi.

​Özellikle kronik böbrek hastalarının tedavilerinin belli bir aşamasında böbrek nakline ihtiyaç duyduklarına işaret eden Gülle, bunun için yurt dışına gönderilen hastalara yasayla birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde tedavi şansı doğacağını söyledi.

Gülle, yasayla birlikte organ bağışı anlayışının da oluşacağını anımsatarak, “dolayısıyla yasa herhangi bir nedenle beyin ölümü olduğunda o organların başka kişilere hayat vermesi adına çok önemli. Tüp bebek Merkezlerinin düzenlenmesi için önemli, doku nakilleri için önemli” dedi.

Yasanın organ ticaretinin önlenmesi açısından da çeşitli önlem ve düzenlemeler getirdiğini anlatan Sağlık Bakanı, Meclis’in yasanın kısa sürede hayat bulması konusunda çok istekli olduğunu söyledi.
Bakan Gülle, yasanın uygulamaya geçmesi için gereken tüzüklerin de tamamlanma aşamasında olduğuna işaret ederek, “yasanın hemen yürürlüğe girmesini istiyoruz” dedi.

Gülle, “bundan en fazla yararlanacak olan kronik böbrek hastalarıdır. Devlet hastanesi gerekli çalışmaları yaptı bu hizmetleri vermeye hazırdır. Gerekli tüzükler tamamlandığı anda uygulamalar hayat bulacak” dedi.