Suna Erden

Ercan Havaalanı’nda Mehmet Uçar’ın makatında 45 gram kokain bulunması ile başlayan soruşturmada yeni bulgular elde edildi. Uçar ile birlikte tutuklanan Metin Kuşçu ile Mustafa Kuni’nin ortak uyuşturucu ticareti yaptıkları, kurye olarak Uçar ve ismi tespit edilen ancak henüz yakalanmayan iki kişiyi kullandıkları belirtildi. Kuni’nin talimatı ile Uçar’ın Türkiye’de 33 bin dolara yarım kilo kokain ve 5 bin uyuşturucu hap aldığı, Mersin-Taşucu’nda uyuşturucu maddeleri zulaladığı ve Uçar’ın 350 gram kokaini, çeşitli tarihlerde 50’er gram olarak makatında ülkeye soktuğu açıklandı. Ayrıca, Kuşçu ile Kuni’nin 12 kilo eroin satın almak için Türkiye’de iki kişi ile anlaşma yaptıkları ve bu uyuşturucu maddeyi İngiltere’ye göndermeyi planladıkları belirtildi. Öte yandan TC polisi ile irtibata geçilerek Taşucu’ndaki zulaya ulaşıldı ve 48 gram kokain ile binlerce hap bulunarak KKTC polisine gönderildi. 

33 BİN DOLARA 5 BİN HAP YARIM KİLO KOKAİN 

Zanlı Metin Kuşçu’yu ek süre talebi ile mahkemeye çıkaran Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi’nde görevli polis, 1 Ekim’de yapılan kokain operasyonun ardından, birçok emareye ve bilgiye ulaştıklarını anlattı. Polis, zanlı Mustafa Kuni’nin Mayıs ayında Türkiye’de ismi tespit edilen bir şahsa 33 Bin Dolar vererek, yarım kilo kokain ve 5 bin adet hap teslim aldığını tespit ettiklerini söyledi. Polis, zanlı Uçar’ın 33 bin dolara alınan yarım kilo kokainin 350 gramını 50’er gram halinde çeşitli tarihlerde makatında ülkeye soktuğuna dair itirafta bulunduğunu belirtti. 

BİRAZI LİMANDAN, BİRAZI ERCAN’DAN 

Polis, zanlı Mehmet Uçar’ın, zanlı Kuni’nin yönlendirmesi ile 4 Haziran’da Türkiye’ye gittiğini ve 33 Bin Dolar karşılığında alınan kokain ve hapı Taşucu’na getirip ormanlık alana zulaladığını kaydetti. Polis, zanlı Mehmet Uçar’dan yapılan sorgulamada 2 Eylül tarihinde Taşucun’da ismi tespit edilen 2 kişi ile birlikte zanlı Mustafa Kuni’nin yapmış olduğu tahtadan zulalara yerleştirdikleri bin 600 adet uyuşturucu hapı Girne Turizm Limanı’ndan ülkeye gizlice soktuklarını belirtti. 

12 KİLO EROİN ALINDI MI? 

Polis, Eylül ayı içinde zanlı Mustafa Kuni ve Metin Kuşçu’nun Mersin’de ismi soy isimi tespit edilen bir kişi ile anlaşarak kilosu 9 Bin 250 Euro karşılığında, 12 kilo Eroin için anlaştıklarını anlattı. Polis, 12 kilo eroini teslim alması için zanlı Kuni ve Kuşçu’nun, yine zanlı olan Mehmet Uçar ve ismi tespit edilen 1 kişiye 15 Bin 300 Euro ve 500 TL’yi bölüştürüp teslim ettiklerini söyledi. Uyuşturucu kuryeliği yaptığı tespit edilen zanlı Mehmet Uçar’ın parayı bölüştüğü 1 kişi ile birlikte Mersin’e gittiğini ifade eden polis, zanlı Uçar’ın teslimatta anlaşamayarak ülkeye geri döndüğünü kaydetti. Polis, zanlı Metin Kuşçu’nun yapılan sorgulamasında uyuşturucu işini Mustafa Kuni ile birlikte ortak yaptığını ve söz konusu 12 kilo eroini Londra’ya gönderecekleri yönünde sözlü beyanda bulunduğunu belirtti. 

BANKA KAMERALARINDA GÖRÜLDÜLER 

Polis, zanlı Kuşçu’nun sözlü beyanın ardından Gönyelide faaliyet gösteren Ziraat Bankası’nda Kuni ve Kuşçu’nun görüntülerini tespit ettiklerini kaydetti. Polis, inceledikleri banka kamera kayıtlarında zanlı Kuni ve Kuşçu’nun Eylül ayında ellerinde yüklü miktarda para ile bankada işlem yaptıklarını ve 13 Bin 300 Euro nakit para teslim aldıklarının kamera görüntülerinde tespit edildiğini belirtti. 

TAKOZ ŞEKLİNDEKİ TAHTA ZULALAR BULUNDU 

Polis, tutukluluk süreleri henüz dolmayan zanlılar arasında bulunan Mustafa Kuni’nin evinde 7 Ekim tarihinde mahkeme emri ile arama yapıldığını, uyuşturucu hapları getirmek için yapılan tahtadan zulalar ve parçalanmış zulalar tespit ettiklerini kaydetti. Soruşturmanın derinleştirilerek, Türkiye Cumhuriyeti Narkotik Şube ile istişare içinde çok titiz çalıştıklarını kaydeden polis, zanlı Mehmet Uçar’ın tutukluluk süresinde Taşucu’nda ormanlık alandaki zulasının yerini itiraf ettiğini belirtti. 

TÜRKİYE’DEKİ ZULA BULUNDU 

Polis, zanlı Uçar’ın tarifi ile Taşucu ormanlık alanda polisin 4 bin 100 adet hap ve 48 gram kokain ele geçirdiğini ifade etti. Polis, toplam 5 kişinin tutuklu bulunduğu ve 5 kişinin ise arandığı uyuşturucu soruşturmasının uluslararası devam ettiğine dikkati çekerek, zanlı Metin Kuşçu’nun 8 gün daha poliste tutuklu kalması talebinde bulundu. 

Mahkeme, zanlı hakkında yürütülen soruşturmanın devam ettiğine ve suçun vahametine dikkati çekerek 3 gün daha poliste tutuklu kalmasına karar verdi.