Samsun'da çay ocağının önünde otururken otomobilin çarpması sonucu yaralanarak kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 4 çocuk babası İlyas Nazlı'nın organları 5 kişiye umut oldu.

Samsun'un Canik ilçesinin Belediyeevleri mahallesinde ikamet eden DLH'dan emekli 4 çocuk babası 59 yaşındaki İlyas Nazlı, evinin yakınındaki çay ocağının önünde çay içerken özel bir üniversitede görevli bayan sürücünün otomobiliyle çarpması sonucu ağır yaralandı. Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan İlyas Nazlı ilk müdahalesinin ardından ailesinin istediği üzerine Samsun Medikal Park Hastanesi'ne sevk edildi. Burada tedavi altına alınan İlyas Nazlı'nın beyin ölümü gerçekleşti.

Organ ve Doku Nakli Samsun Bölge Koordinasyon Birim Sorumlusu Dr. Mehmet Kazak, Nazlı ailesi ile organ bağışı ile ilgili irtibata geçti. Dr. Mehmet Kazak ile görüşen aile organ bağışını kabul ettiler. Saat 22.00'da başlayan ameliyat gece saat 02.00'da son buldu ve bağışlanan organlardan 1 böbrek Erzurum'a, karaçiğer Trabzon'a ve böbreğin biri ile 2 kornea Samsun'daki hastalara nakil edilmek üzere gönderildi.

İlyas Nazlı'nın yeğeni Celil İçel (44), "Dr. Mehmet Kazak hocamızın organ bağışı ile ilgili talebine biz de duyarsız kalmak istemedik. Bizde birkaç kişiye can verebildiysem ailece ne mutlu bize. Herkes de bizim gibi düşünebilirse seviniriz. Toprak olacak bedeni organ bekleyen insanlara kavuşturabiliyorsa bizim içinde gurur vericidir. Hem ölen dayıma yazık hem de kaza yapan 8 aylık bebeği olan bayan sürücüye yazık. Bayan sürücü tutuklanmış ona da üzülüyoruz. Onu bekleyen bebeği var" dedi.

Organ ve Doku Nakli Samsun Bölge Koordinasyon Birim Sorumlusu Dr. Mehmet Kazak, organ bağışında bulunan Nazlı ailesine teşekkür ederek, "Aile örnek bir davranışta bulundu. Ülkemizde 30 bin insanımız organ bekliyor. Maalesef bunların bir kısmını organ beklerken kaybetmeyiz. Bu insanların tek şansları organ hakli olabilmelerinde. Bu ailede çok fedakarca bir davranışta bulundu. 3 canımıza can kattı, 2 canımıza da ışık kattı. Organlardan karaciğer Trabzon KTÜ Tıp Fakültesi'ndeki bir hastaya, böbreklerden bir tanesi Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki bir hastaya, diğer böbrek ile 2 kornea Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki hastalara nakledilmek üzere karayoluyla gönderildi" diye konuştu.,