Kanser Araştırma Vakfı’nın (KAV) geleneksel hale getirdiği ve bu yıl 13’üncüsünü düzenlediği Orkide Yürüyüşü, Telsim’in ana sponsorluğunda 24 Nisan Pazar günü gerçekleşiyor.

Lemar ve Play FM’in destek verdiği, Tatlısu Belediyesi’nin ev sahipliğini üstlendiği Orkide Yürüyüşü bu yıl Tatlısu’da yapılacak.

24 Nisan Pazar günü saat 10.00’da Kaplıca Turizm Karavan Kenti’nde başlayıp Tatlısu Belediyesi Dinlenme Tesisleri’nde son bulacak 13. Orkide Yürüyüşü, toplam 8 kilometrelik bir parkurda gerçekleşecek.

Önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da etkinliğin bitiş noktasında çeşitli sosyal ve kültürel etkinlikler ve aktiviteler yapılacak.

Orkide yürüyüşlerin geleneksel bir parçası olan gala yemeği de, yürüyüş gününün hemen öncesinde; 22 Nisan Cuma akşamı Chateau Lambousa Hotel’de gerçekleşecek.

KATILIM İÇİN BAĞIŞ MİKTARI 35 TL… OTOBÜSLER KALKACAK

Yürüyüşe katılım için bağış miktarı 35 TL olarak belirlendi. Yürüyüş biletleri KAV, Deniz Plaza Şubeleri, Tatlısu Zambak Tatil Köyü ve Telsim Shoplardan temin edilebiliyor.

Yürüyüş için Lefkoşa, Güzelyurt, Girne ve Gazimağusa’dan servis kalkacak. Servisler Lefkoşa, Atatürk Spor Salonu önünden 08.15’te; Güzelyurt Otobüs Terminali’nden 08.00’de; Girne Amerikan Üniversitesi önünden 08.30’da; Gazimağusa Belediyesi önünden 08.30’da hareket edecek.

“Orkide Yürüyüşü” gala yemeğinden elde edilecek gelir, önceki yıllarda olduğu gibi yine KAV’ın Kuzey Kıbrıs’taki su ve toprak analizleri için oluşturduğu fona aktarılacak.

ETKİNLİKLE İLGİLİ BASIN TOPLANTISI

Kanser Araştırma Vakfı’nın düzenleyeceği Orkide Yürüyüşü ile ilgili bugün Telsim merkez binasında, Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar, KAV Yönetim Kurulu üyesi Yrd. Doç. Dr. Ertan, Lemar Pazarlama ve Reklam Müdürü Barış İnan ve Play FM Direktörü Buğra Dervişoğlu’nun katılımıyla basın toplantısı yapıldı. KAV Başkanı Prof. Dr. Mustafa Camgöz ise basın toplantısına video konferansla katılarak konuştu.

KAV Yönetim Kurulu üyesi Yrd. Doç. Dr. Ertan Akün basın toplantısında yaptığı konuşmada KAV’ın faaliyetlerini bağışlarla sürdürdüğüne işaret ederek, Orkide Yürüyüşü’nün gelirinin de kanser araştırmaları için harcanacağını anlattı.

Akün, etkinliğe katkıda bulunanlara teşekkür etti.

Play FM Direktörü Buğra Dervişoğlu toplantıda yaptığı konuşmada, sosyal sorumluluk projelerinin gün geçtikçe arttığını, kendilerinin de bu gibi projelere katkı koymaktan memnun olduğunu belirtti.

Dervişoğlu, KAV’ın Orkide Yürüyüşü’nü 13 yıldır devam ettirebiliyor olmasının önemli olduğunu kaydetti.

Lemar Pazarlama ve Reklam Müdürü Barış İnan, şirket olarak etkinliğin düzenlendiği ilk yıldan bu yana KAV’a destek vermekten mutluluk duyduklarını kaydetti.

İnan, herkesi Orkide Yürüyüşü’ne katılmaya çağırdı.

Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar da konuşmasında böyle bir etkinliğe katkı koymaktan gurur ve mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Kanserin ülkedeki en önemli sağlık sorunlarından olduğuna işaret eden Tanpınar, Orkide Yürüyüşü’nün hem bu konuda farkındalık yarattığını, hem de yapılacak bilimsel araştırmalara fon sağladığını anlattı.

Çalışmalarını İngiltere’de sürdüren KAV Başkanı Prof. Dr. Mustafa Camgöz video konferansla katıldığı basın toplantısında, KAV’ın faaliyetlerine değindi.

“Biz kendimizi Kıbrıs’taki kanser araştırmalarına adadık” diyen Camgöz, bu alanda iş birliğinin önemine değindi.

Etkinlikte yıllık mali raporlarını da açıklayacaklarını ifade eden Camgöz, Orkide Yürüyüşü’nün düzenlenmesine katkıda bulunanlara teşekkür etti.