Orman Dairesi Müdürü İsa Direk, mevcut ormanların korunması, ağaçlandırmalar ile orman alanlarının artırılması, sürdürülebilir ormancılık ilkeleri doğrultusunda planlanarak işletilmesi ve verim gücüne göre ormanların hizmetlerinden halkın yararlandırılması yönünde yoğun çaba harcandığını açıkladı.

Direk, yayınladığı “21 Mart Dünya Ormancılık Günü” mesajında, dünyanın en önemli yenilenebilir doğal kaynaklarından biri olan ormanlara gerekli önemin verilmediğini gören Avrupa Tarım Konfederasyonu’nun, Kuzey yarım kürede İlkbaharın, Güney yarım kürede ise Sonbaharın başlangıç günü olan 21 Mart tarihini 1971 yılında Ormancılık Günü olarak kabul ettiğini hatırlattı.

Direk, KKTC’de 1978 yılından bu yana kutlanmakta olan “21 Mart Dünya Ormancılık Günü”nde ormanların daha iyi korunması, geliştirilmesi ve iyi bir şekilde işletilmesinin önemi ile çok yönlü faydaları gibi konuların çeşitli haberleşme araçları ile halka duyurulması ve halkın bu yöndeki ilgisinin artırılmasının amaçlandığını belirtti.

Direk ayrıca, ulusal ormancılık amaçlarının başında gelen mevcut ormanların korunması, ağaçlandırmalar ile orman alanlarının artırılması, sürdürülebilir ormancılık ilkeleri doğrultusunda planlanarak işletilmesi ve verim gücüne göre ormanların hizmetlerinden halkın yararlandırılması yönünde yoğun çaba harcandığını bildirdi.

Ormancılık hizmetlerinin, uzun vadeli yatırım gerektirdiğini, bugün dikilen fidanların ağaç olması için yıllara ihtiyaç olduğuna işaret eden Direk, ormana yapılacak her türlü olumlu veya olumsuz müdahalenin ülkenin yeşiline, turizme, tarıma ve genelde ülkeye yapıldığını belirtti.

Direk, gelecek nesillere yeşil bir ülke devretmek yönünde, bütünü ile toplumun malı olan, ürettiği maddi ve fonksiyonel değerler ile toplumun tüm kesimlerine hizmet eden ormanların korunması ve çoğaltılmasında vatandaşlara büyük görevler düştüğünü kaydetti.

Direk açıklamasında “El birliği ile ormanlarımızı koruyalım. Tüm halkımızın ‘21 Mart Dünya Ormancılık Günü’  kutlu olsun” ifadelerine yer verdi.