Ülkemizdeki ormanlık alanların bakım ve ıslahından sorumlu olması gereken ve bu amaçla faaliyetlerini sürdüren orman dairesi görev ve sorumluluklarını yerine getirmiyor. Gazetemiz muhabirlerinin Lefke bölgesinde yaptıkları gözlemlerde bölgede bulunan çam ormanlarının bakımsızlıktan yok olmakla yüz yüze kaldığı öğrenildi.

Ormanlık alanlarda bin bir zahmetle yetiştirilen çam ağaçları çam kese böceği istilasına uğradığı ve çam ağaçlarının kurumaya başladığını tespit eden gazetemiz, orman dairesine soruyor, “Daire olarak sizin acaba göreviniz nedir? Orman dairesi müdürlüğü personeli acaba ormanlarımızın bakım ve idamesinden sorumlu bir dairemiz değil mi? Özellikle Lefke avcılık ve atıcılık kulübü ve Lefke barajı bölgesinde bulunan çamlık ormanlarda görülen ve orman ağaçlarının tükenmesine sebep olan çam kese böceği diğer bölgelerimizdeki orman arazilerimizde de ayni tahribatı yaptı mı?”

Başta hükümet olmak üzere, orman dairesi müdürlüğünü en erken bir zamanda çam kese göbeği böceğine karşı etkin bir mücadele verilmesi için göreve çağırıyoruz.

Lefke Belediyesi İş Yapıyor

Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya ve ekibi göreve geldikleri günden itibaren Lefke Belediyesi’ni ekonomik çıkmazdan kurtarmak için canla başla çalışırken, eski belediye yönetimi tarafından ihmal edilen bölge hizmetlerini yavaş yavaş hızlandırarak yöre halkına hizmet kalitesini de artırmaya başladığı görülüyor.

Gazetemiz muhabirlerinin Lefke bölgesine yaptığı ziyarette bölgenin başta temizlik ve çevre düzenlemesi ve bozuk olan yolların yenilenmesinde büyük gayret içinde olduğu saptamasında bulundular.

Gazetemizin yerinde yaptığı saptamalarda ve sokakta iş yapan belediye çalışanları ile yaptığı görüşmede çalışanların huzur içinde oldukları ve işlerine dört elle sarıldıklarını ve belediye başkanı Aziz Kaya’dan da memnun olduklarını söylediler. Öte yandan Lefke bölgesinde bozuk olan yollarında sıra ile yenilenmeye başladığı ve yol yenilenme çalışmalarının devam edeceği öğrenildi.

Kaynak: Yeni Bakış Gazetesi