Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Orman Dairesi’ndeki mağduriyetin giderilmesi için gereken çalışmanın başlatılacağını söyledi.

Başbakan Yardımcılığı ve Maliye Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Denktaş, İrfan Tansel başkanlığındaki Orman Mühendisleri Odası heyetini kabul etti

Orman Mühendisleri Odası Başkanı Tansel ziyarette yaptığı konuşmada, Orman Dairesi’nin KKTC’nin en eski ve köklü kurumlarından biri olduğunu ifade etti.

Tansel, yangınlarla mücadele, ağaçlandırma çalışmaları, korumacılık uygulamaları, orman bakımı ve doğada yapılan mücadeleler ile kurumun 24 saat lokomotif bir biçimde çalıştığını ifade etti.
 
Orman Dairesi personelinin özverili bir şekilde çalışmalarını yürüttüğünü ifade eden Tansel, gelinen noktada daireden birçok personelin emekliye çıkması ve başka dairelere gitmesi nedeniyle çeşitli sorunlar yaşandığını ifade etti.

Teknik kadro başta olmak üzere dairede ciddi personel eksikliği olduğunu vurgulayan Orman Mühendisleri Odası Başkanı İrfan Tansel, bu durumun işlevselliği zafiyete uğrattığını söyledi.

Tansel, var olan personelin bir kısmının ise yaklaşık 10 yıldır geçici memur ve işçi kadrosunda çalıştırıldığını ve artık bir önlem alınması gerektiğini belirterek, bu konuda Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Denktaş’tan boşalan kadrolar için personel alınmasını talep etti.

DENKTAŞ

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş ise, Orman Dairesi’nin ülke için öneminin farkında olduklarını belirtrek, mağduriyetin giderilmesi için gereken çalışmanın başlatılacağını söyledi.

Denktaş, ormancılığın mesai saati gözetmeden yapılan kutsal görevler arasında yer aldığına işaret ederken, gerek personel eksiliği, gerekse teknik eksikliğin giderilmesinin ivedilikle ele alınacağını çünkü konunun ülke içinde hayati önem taşıdığını belirtti.

Görüşmenin sonunda oda heyetinde yer alan Orman Mühendisi Zorlu Yıkıcı “Okaliptüs Dünü ve Geleceği” adlı kitabını Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş’a takdim etti.