Geçtiğimiz gün Boğaz ile Dikmen arasındaki GKK Karargâhı'nın arkasında bulunan bölgede çıkan arazi yangının yankıları her geçen gün yeni bir skandalı da beraberinde getirmeye devam ediyor.

Orman Dairesi Eski Müdürü'nün yangına müdahale araçlarıyla ilgili yaptığı şok açıklamalarının ardından Gazeteci Deniz Gürgöze'nin Havadis Gazetesi'ndeki köşesindeki yazısında yer alan iddialar iyiden iyiye düşündürmeye başladı.

Büyük yangının ardından ortaya çıkan gerçekte Orman Dairesi'nin başına bir öğretmenin atanması söylentileri büyük şaşkınlık yarattı. Bu olayı köşesinden duyuran Deniz Gürgöze, "Orman Mühendislerinin yapması gerekeni bir öğretmenin yapacağına ya da başarabileceğine inanmıyorum." dedi.

Deniz Gürgöze'nin yazısında yer alan kısım şöyle:

"Dün çıkan yangına müdahale edebilecek kimse bulunamadı. Dairede müdür bile!

Yeni atanacak olan Orman Dairesi Müdürü için işittiğimiz kadarı ile bir öğretmen. Serdar Beyin ne denli hata yapıp yapmadığını ilerleyen günlerde göreceğiz. Her dairede işin uzmanları olmalı diye savunan birisi olarak başarının işini iyi bilenlerle yapıldığı zaman kazanıldığına inanırım. bugün Orman Mühendislerinin yapması gerekeni bir öğretmenin yapacağına ya da başarabileceğine inanmıyorum. Bu okulda öğrencilere ders vermekle ayni değildir. bir ülkenin orman alanları hakkında teknik bilgisi, donanımı yoksa bu işin başarı oranı ister istemez düşecektir. Kaldı ki onca müşavir varken neden halen bir öğretmen görevinden alınıp Daire Müdürü yapılmak isteniyor onu da anlamış değilim."