Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanlığı ile İskele Belediyesi, Orman ve Kültür Parkı oluşturmak üzere protokol imzaladı.

Protokol, Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanlığı, İskele Belediyesi ve Orman Dairesi’nin işbirliğinde, İskele’ye Orman ve Kültür Parkı yapılmasını öngörüyor.

ORMAN VE KÜLTÜR PARKI İÇİN İMZALAR ATILDI. İLK ETAP 760 ADET FİDAN İSKELE’YE ULAŞTI

Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanlığı Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, İskele Piknik Alanı’nın hemen yanındaki 31 dönümlük alan içerisine yapılacak olan parktan 7’den 70’e, yerli ve yabancı tüm turistler faydalanacak.

Orman Dairesi’nin desteğiyle İskele Belediyesi tarafından yapımına en kısa sürede başlanacak olan Orman ve Kültür Parkı için Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanlığı’nda düzenlenen törende protokole; Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ile Orman Dairesi Müdürü Cemil Karzaoğlu imza koydu. Orman ve Kültür Parkı’na yerleştirilmesi için 760 adet fidan ise Orman Dairesi’nin talimatı ile İskele’ye gönderildi.

EVREN: “İSKELE VE TÜM HALKIMIZA HAYIRLI OLSUN”

İmza töreninde konuşma yapan Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren, projenin yürürlüğe girmesinde büyük katkısı olan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’nu tebrik etti. Böylesi anlamlı bir projeye imza atmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Evren; Orman ve Kültür Parkı’nın özelde İskele, genelde ise tüm KKTC halkına hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu.

Evren şöyle dedi: “İskele Belediye Başkanı Sadıkoğlu’nun; yerel yönetimlerde sosyal, kültürel ve ekonomik yatırım alanlarında göstermiş olduğu çalışmaları yakından takip ediyoruz. Genç siyasilerin yetişmesi, ülkemize faydalı olması bizim için çok önemli bir ilke. Bakanlığımızın bütün daireleri sizlere hizmet için var. Sizlerin bütün yatırım ve çalışmalarınızda sizlerle beraber olduğumuzu bilmenizi istiyorum.”

1456406129.jpg

SADIKOĞLU: “İSKELEMİZE BİR DEĞER DAHA KATMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ”

İmza töreninde konuşan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da, Orman ve Kültür Parkı işbirliği protokolünden ötürü kendilerine destek veren Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanlığı’na teşekkür etti.

Hasan Sadıkoğlu konuşmasında şöyle dedi:

“6 Mart’ta açılışını yapacağımız İskele Belediyesi Piknik Alanı’ndan sonra yine Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanlığı’nın katkıları ile en kısa zamanda yapımına başlanacak Orman ve Kültür Parkı ile İskelemize bir değer daha katacak olmanın gururunu yaşıyoruz. Sayın Bakan Kutlu Evren’in çevre ve doğaya olan tutkusu, 2016-2017 eğitim öğretim yılında müfredata dahil edilen Çevre Dersi ile de kanıtlanmış oldu. İnşallah Orman ve Kültür Parkımız da bu Çevre Dersinin bir devamı olur. Derste teorik bilgi alan çocuklarımıza uygulamalı bir ders imkânı sunmaya da bizler vesile olmuş oluruz. Bizler İskele Belediyesi olarak böylesi anlamlı bir organizasyona ev sahipliği yapıyor olursak büyük gurur duyarız.”

1456406127.jpg

ÇEVRE DERSİNE DE KATKI KOYACAK

İskele’ye kurulacak Orman ve Kültür Parkı; 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı’nda müfredata dahil edilerek ana sınıftan liseye kadar tüm sınıflarda okutulacak olan Çevre dersine de katkı sağlayacak.  Öğrencilerin, derste alacakları teorik bilgilerin yanı sıra, Orman ve Kültür Parkı’nda da uygulamalı bilgi alması hedefleniyor.

Ada genelinde düzenlenen tur ve gezilere de dahil edilecek olan Orman ve Kültür Parkı İskele Belediyesi tarafından yapılacak. KKTC’ye özgü bitkilerden, ağaçlara, doğadaki özel taşlardan yaban hayatındaki evcil hayvanlara kadar birçok şeyin olması planlanan parka giriş ücretsiz olacak.

1456406130.jpg