Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, "Türkiye olarak Ortadoğu'daki gelişmelere kayıtsız kalmamız mümkün değildir" dedi.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ile Stratejik Düşünce Enstitüsü (SDE), birlikte düzenledikleri Ortadoğu Düşünce Kuruluşları Buluşmasında 22 ülkeden 35 STK temsilcisini bir araya getirdi. Foruma Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş de katıldı. Meyra Palace Otel'de açılışı yapılan forum iki gün sürecek ve katılımcılar, forumda Ortadoğu'daki gelişmeler ile düşünce kuruluşları arasında sürdürülebilir işbirliği imkanlarını ele alacak.

"TÜRKİYE OLARAK ORTADOĞU'DAKİ GELİŞMELERE KAYITSIZ KALMAMIZ MÜMKÜN DEĞİLDİR"

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, toplantıya katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Türkiye olarak Ortadoğu'daki gelişmelere kayıtsız kalmamız mümkün değildir. Düşünce kuruluşları buluşmaları fikri, ülkelerinin siyasetlerine yardımcı olmaya çalışan düşünce kuruluşları ve araştırma merkezleri arasında yerli çözümler üretme fikri altında işbirliği ve ortak anlayış geliştirmeyi ve bu işbirliğinin uzun soluklu olmasını hedeflemektedir. Bu buluşma kapsamında bir araya gelen kurumlar, faaliyet gösterdikleri ülkelerde sıklıkla dünya siyasal sistemindeki eşitsizlik, adaletsizlik ve sosyal dengesizliklere çözüm aramaya çalışmakta ve ülkelerinde öncü rol oynayan toplumlarına ve ülke politikalarına önemli katkıda bulunmaktadırlar" dedi.

21. yüzyılın bilgi çağı olduğunu hatırlatan Türkeş, bilgi çağının gereklerine uygun olarak davranabilmenin önemine dikkat çekti.

YTB BAŞKANI BÜLBÜL, BAŞKANLIĞIN FAALİYETLERİ HAKKINDA BİLGİ VERDİ

YTB'nin çalışmaları hakkında bilgi vermek üzere kürsüye çıkan Başkan Kudret Bülbül, lisans, yüksek lisans ve doktora bursları vermenin yanı sıra akademisyenler değişimi yaptıklarını ve araştırma bursları verdiklerini kaydetti. Birçok ülkenin düşünce kuruluşlarının yer aldığı forumlar yapmayı planladıklarını ifade eden Bülbül, bu forumların öncelikli amacının tanışmak, karşılıklı fikir alışverişinde bulunmak ve Ortadoğu'daki sorunları değerlendirmek olduğunu kaydetti.

Bülbül, Türk bürokratlar olarak Ortadoğu'daki bürokratları tanımanın gerekliliğine vurgu yaptı.