Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam’ın Azerbaycan’dan önemli ziyaretçisi vardı. Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı’na bağlı Bilgi Vakfı’nın Uluslararası Şube Müdürü Riyad Mammadzade, DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Osam’ı makamında ziyaret etti.

DAÜ ve Bilgi Vakfı arasında gerçekleştirilmesi düşünülen işbirliklerinin görüşüldüğü ziyarete DAÜ Tanıtım İşleri’nden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Amca da katıldı. Azerbaycan Bilgi Vakfı hakkında bilgiler veren Mammadzade, gerçekleştirmek istedikleri projeleri aktararak DAÜ ile güzel işbirlikleri kurmak istediklerini dile getirdi. DAÜ’nün çok kaliteli bir üniversite olduğunu dile getiren Mammadzade, eğitim alanındaki işbirliklerinin önemine dikkat çekti. Azerbaycan Bilgi Vakfı; Azerbaycan Devleti’nin iç ve dış politikasını, ülkede yapılan sosyo-ekonomik ve kültürel yapılanma süreçlerinin değerini kamuoyuna ulaşmasını sağlayan özel amaçlı bir devlet kurumudur.

DAÜ hakkında geniş bilgiler veren DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Osam, DAÜ’nün her geçen yıl gelişmeye ve büyümeye devam eden bir eğitim kurumu olduğunu vurguladı. Kampüs, alt yapı olanakları, fakülte ve bölümler hakkında da bilgiler veren Prof. Dr. Osam, akreditasyona büyük önem verdiklerini ifade etti. İşbirliklerine hazır olduklarını ve bundan ötürü mutluluk duyacaklarını dile getiren Prof. Dr. Osam, gerçekleşen ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti de dile getirerek teşekkür etti. Ayrıca Prof. Dr. Osam, günün anısına Riyad Mammadzade’ye DAÜ logolu Lefkara işi hediye ederken, Mammadzade de Prof. Dr. Osam’a Azerbaycan’ı resmeden bir tablo takdim etti.