Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam yeni hükümet temsilcilerine bir dizi ziyarette bulundu. İlk ziyaretini Başbakan Hüseyin Özgürgün’e gerçekleştiren Rektör Vekili Prof. Dr. Osam, ziyarette Başbakan Özgürgün’le mali durum, uluslararası anlaşmalar, yatırımlar, YÖDAK ve KKTC yükseköğrenimi ile ilgili bilgi paylaşımında bulundu.

DAÜ’nün KKTC genelindeki mali durumu en iyi ve borçsuz yükseköğrenim kurumlarının başında geldiğini ifade eden Prof. Dr. Osam, bu sağlıklı yapının sürdürülebilir hale gelmesi için çalıştıklarını ve DAÜ’yü hem akademik hem de mali açıdan daha da yukarılara taşıyacaklarını vurguladı. Ziyarette ayrıca DAÜ’nün yeni yasası ile ilgili gelinen son aşamalar da değerlendirildi. Prof. Dr. Osam Başbakan Özgürgün’e görevinde başarılar diledi. 

“Uluslararası Yazarlar Futbol Turnuvası”na Davet

Öte yandan DAÜ ev sahipliğinde 6 – 8 Mayıs 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan “Uluslararası Yazarlar Futbol Turnuvası” hakkında da Başbakan Özgürgün’ü bilgilendiren Prof. Dr. Osam, Özgürgün’ü turnuvaya davet etti. Almanya’dan iki olmak üzere, Macaristan, Avusturya, İngiltere, Türkiye ve KKTC’den yazar, gazeteci ve sanatçılardan oluşan toplam yedi takımın turnuvada mücadele edeceğini söyleyen Prof. Dr. Osam, 6 Mayıs 2016 Cuma günü, saat 09:30’da, DAÜ Stadyumu’nda yer alacak olan Açılış Töreni ve maçlarda Başbakan Özgürgün’ü görmekten dolayı büyük mutluluk duyacaklarını vurguladı. Prof. Dr. Osam ziyarette Başbakan Özgürgün’e DAÜ forması da takdim etti. 

Başbakan Yardımcısı Denktaş, DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Osam’ı Kabul Etti

DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam ikinci ziyaretini ise Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş’a gerçekleştirdi. Prof. Dr. Osam Denktaş’ı yeni görevinden dolayı tebrik etti ve başarılar diledi. Üniversitenin mali durumunun ve yeni yasanın görüşüldüğü ziyarette, Prof. Dr. Osam, Bakan Denktaş’ı “Uluslararası Yazarlar Futbol Turnuvası”na da devet etti.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Berova’ya Ziyaret

Prof. Dr. Necdet Osam KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova’ya da nezaket ziyaretinde bulundu. Prof. Dr. Osam ziyarette DAÜ’deki son akademik gelişmeler, yeni yasa ve mali tablo konuları yanında, KKTC yükseköğrenimi ile ilgili detaylı bilgileri Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Berova ile paylaştı.