Osman Amca yaptığı konuşmada şu sözlere yer verdi;

‘’Birlik yönetimi olarak iki yıl önce sizlerden görev talep ettik. Görev alırken, her türlü sıkıntılara çare ve çözüm olacağımızı söyledik. Belki sizlerin beklentilerine cevap veremedik ama ben başkan olarak, tüm yönetim kurulu üyelerine ve arkadaşlarıma teşekkürü bir borç bilirim.

İki yıl boyunca haftada 1 toplantı yaparak, sürekli değişen sorunlarımıza çözüm bulmak için ellerinden gelenin fazlasını yapan yönetim kurulu üyeleri, zaman zaman ceplerindeki son paraları ile araçlarına benzin alarak toplantıya katıldılar. 

Sorunlarımız hep aynen devam etti. Devletimiz sanki bizlere sorun çıkarmak için özel çaba sarf ediyor. Biz bir sorunu çözmeden, bir başka sorun ortaya çıkarıyor. Bürokrasiyi aşmak mümkün olmadığı gibi önümüze dünya kadar engel çıkıyor. “Borçlarımı ödedim bundan sonra rahatça işimi yapabileceğim” derken geçmiş yıllardaki borçlarımız önünüze çıkıyor. Faizi ile büyüyen borçlarınız sizi geriye götürüyor. Siz bu sorunlarla uğraşırken önünüze bu sefer işçi sorunu çıkıyor, sosyal yatırım sorunları gibi daha birçok sorun sizin ilerlemenizi engelliyor. Bir yandan sosyal yatırımları yapabilmek için çırpınıyorsunuz. 1 ay geciktiniz %40’ların üzerinde faiz veya ceza uygulanıyor. Diğer yandan dünyanın en pahalı sosyal yatırımlarını yatırmaya çalışırken, işçilerinizi usta göstermediğimiz için 3500 TL yine ceza alıyorsunuz. Tüm bunların yanında 3000 TL üzerinden kişi başı KDV pirim yatırma zorunluluğu getiriyorlar. Dünya standartlarında %15 iken bizde nasıl %40’ın üzerinde olabiliyor bunu anlamış değiliz.  

Sosyal sigorta yatırımları %22’ den 420 TL, İhtiyaç sandığı yatırımları ise 146 TL.  Kişi başı vergi,  %10’dan KDV’den 183 TL.  Dünya standartlarından 4 kat fazla. Bunları nasıl ödememiz bekleniyor biz bunu anlamış değiliz.
Çalışma Bakanlığı’nın görevi çalışan kesime sorun yaratmak değildir. Maaşları bizlerin vergileri ile ödenen memurların ve bürokratların bizlere saygı gösterip, hizmet etmelerini beklerken, bizi hor görüyorlar.  Bu kabul edilir değildir. İşte bizler bu şartlar altında sizlere hizmet etmek için yağmurda, çamurda sıcakta soğukta iki yıl benimle birlikte mücadele veren yönetim kurulu üyelerime sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür etmek isterim.
Bu günden itibaren yeni bir sayfa açıyoruz. Sorunlar her geçen gün büyümekte ve sorunlar büyüdükçe mücadelemiz de büyüyor.  “Hak verilmez alınır” Atasözü ile yola çıkarak önümüzdeki dönemde yönetici arkadaşlarıma başarılar dilerim.’’