Kıbrıs Türk Halkının Özgürlük Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük, uzun yıllar özel kalem müdürlüğünü yapan Osman Güvenir’in kaleminden bir kez daha kitaplaştı.

Gazeteci-Yazar Osman Güvenir’in 11. eseri olan yeni kitabı “Dr. Fazıl Küçük’le Geçen Günlerim-Bir Lideri Anlatıyorum” adıyla yayımlandı.

Güvenir, Dr. Fazıl Küçük’ü anlattığı 560 sayfalık kitabında, belgeler ve fotoğraflara da yer verdi. Güvenir, kitabın sonunda “Büyük Lider’e Son Mektubum” başlığıyla 15 Ocak 2003’te Halkın Sesi gazetesinde yer alan mektubunu yayımladı.

Güvenir, kitabının arka kapağında ise şunları yazdı:

“Kıbrıs Türkü’nün ulusal lideri Dr. Fazıl Küçük’le geçen günlerimi anısal ve tarihsel anlamda kalıcı hale getirdiğim için mutlu ve huzurluyum. Yazarken hep O’nun duygu ve düşüncelerini, büyük kavgalarını, büyük heyecanlarını, bitmeyen halk sevgisini, ulusal dava yolundaki mücadelesini düşündüm ve yazdım. Bir liderle çalışmanın onurunu yaşamak yanında, arkasında bıraktıkları, umutları, beklentileri, hayalleri ve yıkılmışlıkları, belleğimde ve kitabımda biçimlenmiştir. Dolayısı ile O’na karşı olan son görevimi de yerine getirmiş oluyorum. Dr. Küçük, bu dünyadan çoktan göçmüş ve O’nun için pek çok kitap yazılıp, pek çok da yorum yapılmıştır. Büyük liderin gidişi ile kafalarda bir soru işareti kalmışsa, ‘Dr. Fazıl Küçük’le Geçen Günlerim-Bir Lideri Anlatıyorum’ isimli otuz yıllık çalışma ürünü bu kitabım, O’nun bir vasiyeti gibi kabul görecek, bütün sorulara yanıt verecek ve öyle algılanacaktır. Ayrıca eserimin tarihsel süreçte büyük bir boşluğu dolduracağını ve araştırmacılara da büyük bir kaynak teşkil edeceğini umarım.”