Öğrenci ve velilerden gelen yoğun talep doğrultusunda Türkiye Cumhuriyeti Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK), ÖSYS tercih işlemlerini 16 Temmuz Perşembe saat 24.00’e kadar uzattığı açıklandı.

Yükseköğrenim ve Dışilişkiler Müdürü Ziya Öztürkler tarafından yapılan açıklamada, TC Yüksek Öğretim programlarına yerleşme alan öğrencilerin Yüksek Öğrenim ve Dışilişkiler Dairesi’ne gelerek dosya işlemlerini tamamlamaları gerektiği belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi:

“ÖSYM Başkanlığı, 2015 YGS-LYS sonuçlarını 30 Haziran 2015 tarihinde açıklamıştı. Yüksek öğrenim adayı öğrencilerimiz tercihlerini 6 Temmuz – 14 Temmuz 2015 tarihlerinde yapacakları daha önceden açıklanmıştı. Öğrenci ve velilerden gelen yoğun talepler doğrultusunda Türkiye Cumhuriyeti Yükseköğretim Kurulu (YÖK), ÖSYS tercih işlemleri 16.07.2015 (Perşembe) saat 24.00’a kadar uzatmıştır.

KKTC kontenjanları da kılavuzda yer almaktadır ve kontenjandan yararlanmak isteyen adaylar ilgili program kodunu yazarak tercihte bulunabileceklerdir. Adaylar, tercih bildirim işlemini tamamladıktan sonra tercih süresi içerisinde tercihlerde değişiklik yapabileceklerdir. Tercih süresi tamamlandıktan sonra tercihlerde değişiklik ve düzeltme yapılamaz.

TC Yüksek Öğretim programlarına yerleşme alan öğrenciler Yüksek Öğrenim ve Dışilişkiler Dairesi’ne gelerek dosya işlemlerini tamamlamalıdırlar.

İleride sorun yaşamamak adına yükseköğrenim adaylarının gerekli titizliği göstermesini gerekmektedir. Adaylarımıza başarılar dilerim.”