Kıbrıs’a özgü ot yemekleri bu Pazar Tatlısu’da düzenlenecek festivalde tanıtılacak.

1’inci Tatlısu Ot Kültür Festivali, geçmişteki doğal yaşama dikkat çekmek, Kıbrıs mutfağında önemli yere sahip olan ot yemeklerini tanıtmak üzere düzenlenecek.

Tatlısu Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek festival, 3 Nisan Pazar günü saat 10.00’da başlayacak ve gün boyu sürecek.

Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan, bu sabah festivalle ilgili bir basın toplantısı düzenleyerek, “Festival, Kıbrıs Türk kültürünün tanıtılması, yaşatılması, gelecek nesillere aktarılması için önemli bir misyon üstlenecek” dedi.

Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği’ndeki basın toplantısında festivali düzenleme amaçlarına da değinen, Orçan, “Kıbrıs’a özgü ot yemeklerini, yiyecekleri, el sanatlarını tanıtmayı, bölgedeki turizm faaliyetlerini ve ekonomiyi hareketlendirmeyi hedefliyoruz” ifadesine yer verdi.

“TATLISU OT BAKIMINDAN ZENGİN...BÖLGEDE ÇAYI YAPILAN 20’NİN ÜZERİNDE BİTKİ VAR”

Tatlısu’nun bölgede yetişen ot bakımından oldukça zengin olduğunu kaydeden Hayri Orçan, “Ayrelli, gazayağı, hostes, yumurtaotu, gabbar gibi birçok ot bu bölgede yetişiyor. Bölgede, çayı yapılan 20’nin üzerinde de bitki var” dedi.

“HER BÖLGEDEN İNSANIMIZI FESTİVALİMİZDE GÖRMEK İSTİYORUZ”

Festivali için hazırlıkların 3 aydır sürdüğünü de dile getiren Orçan, “Dünü, dündeki doğal yaşamı ve güzellikleri halkımızla paylaşmak, ülkemizin her bölgesinden insanımızı festivalimizde görmek istiyoruz” dedi.

Vatandaşların festival alanında sele sepetten, hasır sandalyeye, hamur işlerinden, hellime ve pekmeze kadar birçok el sanatının ve ürünün yapımını izleyebileceğini söyleyen Tatlısu Belediye Başkanı Orçan, festivalle ilgili diğer hazırlıklardan da söz etti.

OT YEMEKLERİNİN TARİFİ DERGİDE OLACAK

Zoom Grubu’na ait “Gurme” dergisinin belediyeyle işbirliği yaptığını anlatan Hayri Orçan, ot yemeklerinin tarifinin bulunduğu bir dergi hazırlandığını, derginin festival alanından temin edilebileceğini belirtti.

1’inci Tatlısu Ot Kültür Festivali, kapsamındaki bir diğer etkinliğin ise “Uluslararası Sanat Sempozyumu” olduğunu kaydeden Orçan, 8 ülkeden ressamın, ülkedeki ressamlarla bir atölye çalışması yaptığını, söz konusu çalışmanın 3 Nisan’da festival alanında sergileneceğini aktardı.

Orçan, “18 ressamın katıldığı sempozyum da festivale ayrı bir renk katacak” dedi.