Ceren Özbil

Girne Çarşı esnafı yılbaşı arifesinde de umduğunu bulmadı. Günler öncesinden yeni yıl hazırlıklarına başlayarak dükkanlarını süsleyip, yeni ürünler getiren esnafın çabası boşa gitti. Esnaf için yeni yıl arifesi diğer günleri aratmadı. Girne Çarşısı’na giden turistler sadece sokaklar yürüdü, dükkanların vitrinlerine baktı.  

Otel müşterileri çarşıya gelmiyor

Havadis’e konuşan Girne Çarşı esnafı yeni yıl arifesinde bölgede bulunan tüm otellerin dolduğunu buna rağmen çarşıya gelen turist olmadığını belirtti. Esnaf, “Gelen turistler otelden dışarı çıkmıyor. Böylece çarşı boş kalıyor” dedi.

Hazırlıklar boşa gitti…

Girne Çarşısı’nda bulunan birçok esnaf dükkanını balonlar, Noel Babalar ve ışıklarla süsledi. Ancak esnafın bu çabası müşteri çekmeye yetmedi. Çarşıya gelen turistler sadece vitrinlere bakıp geçti. Esnaf bu durumu “Kuru kalabalık” olarak değerlendirdi. 

Sadece kebapçılar…

Yeni yıl arifesinde Girne Çarşısı’nda yüzü gülen sadece kebapçılar oldu. ,Çarşıya dolaşmak için gelen turistler ve vatandaşlar kebapçıları düz geçmedi. Havadis’e konuşan kebapçılar tüm yılın bu şekilde geçmesini istediklerini söyledi.

Girne Esnafı ne dedi?

Mehmet Seçer

“Girne Esnafı kan ağlıyor. Bölgeye gelen turistler sadece otellerde kalıyor. Çarşıda da sadece kuru kalabalık var. Otellerin dolu olduğu söyleniyor. Ancak bu durum esnafa yansımıyor. Yeni yıl olduğu bile belli değil.”

Mustafa Öztürk

“Esnafın hali duman. Keşke güzel şeyler olsa ve bizde bunu anlatsak. Tüm esnaf yeni yıl için hazırlandı. Dükkanlar süslendi, yeni ürünler getirildi. Şu anda çarşı da her çeşit ürün var. Umarım 2015’te bu durum değişir ve esnafın yüzü güler. Oteller dolu. Yeni için yer ayırtacak yer kalmadı. Ancak otellere gelen müşteriler çarşıya çıkmıyor. Benim sektörüm kumaş sektörü. Bu nedenle diğer sektörlerden biraz farklı. Ancak çarşının durumuna bakıldığında açıkça görülüyor.” 

Erol Arı

“Çarşı bomboş. Esnaf her ne kadar yeni yıl için dükkanlarını süsleyip, yeni ürünler getirse de müşteri yok. Merak ediyoruz turistler nereye gitti. Otellerin doluluk oranı yüzde 90’larda. Ancak çarşıya gelen turist yok.”

Yaşar Köksel

“Yeni yıl nedeniyle işlerim arttı. Çarşıda yeni yıl nedeniyle hareketlilik var. Umarım diğer günlerde de hareketlilik olur. Bende yeni yıl için hazırlıklarımı tamamladım. Umarım herkes için güze ve huzur dolu bir yıl olur.”

Günler öncesinden yeni yıl hazırlıklarına başlayarak dükkanlarını süsleyip, yeni ürünler getiren esnafın çabası boşa gitti

Girne Girne Çarşısı’na giden turistler sadece sokaklarda yürüdü, dükkanların vitrinlerine baktı.

foto2asdasda.jpg