Kıbrıs Türk Oto Tamircileri Birliği’nin Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası’nda (KTEZO) gerçekleştirdiği olağan genel kurulda birlik başkanlığına oy birliğiyle Erkut Kıranoğlu’nu getirdi.

KTEZO’dan yapılan açıklamaya göre, Genel kurulda divanın oluşturulmasının ardından KTEZO Genel Koordinatörü Hürrem Tulga yaptığı konuşmada, “bu ülkede hiçbir şey olmaz, bir adım ileriye gidilemez” anlayışı olduğunu belirterek, bunun yanlış olduğunu ifade etti.

Tulga, tek tek herkesin sorumluluk alması, sorunları çözmek için emek ve çaba ortaya koyması gerektiğini bu yapılmadan da bir adım ileriye gidilemeyeceğini söyledi. Tulga, mesleki sorunların çözümünde de birlikte hareket ederek, sorumluluk alarak yol alınabileceğine vurgu yaptı.

K. T. Oto Tamircileri Birliği Başkanlığı’na seçilen Erkut Kıranoğlu ise olağan genel kurul ile yeni arkadaşlarla motivasyonlarını artırarak, sorumluluk üstleneceklerini ve her meslektaşın işyerinin kapısını çalarak, sorunlarına ortak olacaklarını, çözüm arayışı içinde mücadele edeceklerini ifade etti.

Kıranoğlu, sektörün gerek mesleki sorunlarının çözümü yönünde, gerekse de hizmet kalitesinin standartlar doğrultusunda artırılması amacıyla birlik olarak Oda ile işbirliğinde çalışmaları yürüteceklerini söyledi.

KTEZO Genel Koordinatörü Hürrem Tulga’nın konuşmasının ardından olağan genel kurulda mali ve çalışma raporu okunarak, aklandı. Görüş ve önerilerin ardından Dernekler Yasası’na göre K. T. Oto Tamircileri Birliği Tüzüğü’nde yapılan gerekli düzenleme ve değişiklikler genel kurulda yapılan oylama ile onaylandı. Olağan Genel Kurul’da, tüzük değişikliği oylamasından sonra birlik organlarının belirlenmesine geçildi.

Yönetim Kurulu Başkanlığına Erkut Kıranoğlu getirilirken, Yönetim Kurulu Üyeliğine,  Hasan Güney, Ali Sonay, Hasan Akanay, Salahattin Göksu, Ozan Kandilli, Ozan Hakansoy getirildi. Yüksek Onur Kurulu Başkanlığına Sıtkı Öztekin getirilirken, kurul üyeliğine Aziz Aydıncı ve İbrahim Özkara,  yedek üyeliğe ise Osman Tarancı getirildi. Birliğin Denetleme Kurulu üyeleri Aydın Hayta, Kemal Çağan ve Eray Özvurulmuş olarak belirlendi.