Başkent'te, otobüs terminalinde bulunan sahipsiz çanta, paniğe neden oldu. Şüpheli çanta, olay yerine gelen uzman ekipler tarafından fünye ile patlatıldı.

Olay, saat 23.00 sıralarında Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde (AŞTİ) meydana geldi. Terminalde yolculuk yapmak için otobüslerini bekleyen vatandaşlar, 122 numaralı gelen yolcu peronunun önündeki siyah çantayı fark etti. Çantanın, bekleyen yolculardan herhangi birine ait olmadığı öğrenilince, polis ekiplerine haber verildi.

KİŞİSEL BAKIM MALZEMELERİ ÇIKTI

İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, çanta etrafında ve terminalin iç tarafında güvenlik şeridi çekerek önlem aldı. Daha sonra terminale bomba imha ekipleri çağrıldı. Uzman ekipler çevre güvenliği aldıktan sonra, cam kenarında bulunan şüpheli çantaya, bulunduğu yerden uzaklaştırılarak fünye yerleştirildi. Büyük bir gürültüyle patlatılan şüpheli çantadan, şampuan ve benzeri kişisel bakım malzemeleri çıktı. Çantanın, otobüs bekleyen bir yolcu tarafından unutulduğu anlaşıldı.

YOLCULAR TELEFONLARINA SARILDI

Patlatma sırasında otogarda bulunan vatandaşlar, polis ekiplerinin çalışmalarını meraklı gözlerle izledi. Yolcular, patlatma sırasında şüpheli paket etrafında büyük bir kalabalık oluşturdu. Uzman ekiplerin uyarılarına aldırış etmeyen vatandaşlar, patlama anını telefonlarıyla kaydetti.