Büyük İstanbul Otogarı'nda bekleyişini sürdüren mülteciler, pankartlarla seslerini yetkililere duyurmaya çalıştı. Mültecilerin geceyi otogarda geçirmeleri bekleniyor.

Edirne üzerinden Avrupa ülkelerine gitmek için Büyük İstanbul Otogarı'na gelen ancak otobüs firmalarından bilet alamayan mültecilerin otogardaki bekleyişi devam ediyor. Türkiye'nin çeşitli yerlerinden Büyük İstanbul Otogarı'na gelen mültecilerin bekleyişinin sürmesi üzerine güvenlik güçleri önlem aldı. Bazı mülteciler polislerin önünde oturarak bekleyişlerini sürdürürken, bazıları ise Kur'an-ı Kerim okuyarak dualar etti. Çocukların Türk bayrağı açtığı bekleyişte mülteciler, pankartlar ile seslerini duyurmaya çalıştı. Mültecilerin kartona yazdığı "Türk vatanına ve halkına çok teşekkür ederiz. Sizden ricamız denizde boğulmamak için sadece buradan gideceğiz" ve "Bizi ölüme bırakmayın" yazıları dikkat çekti.

"TEK İSTEĞİMİZ EDİRNE'YE GİTMEK"

Otogarın önünde bekleyişlerini sürdüren Suriyelilerden Beysi Kayyep, "Buradan Edirne'ye kadar gidiyoruz, oradan da Almanya'ya gidiyoruz. Polis bizi bırakmadığı için ve bilet alamadığımız için gidemiyoruz" dedi.

Suriyeli mülteci Mesut Sofi ise, "Biz Almanya'ya gitmek istiyoruz. Çünkü burada yaşamak çok zor. Burada iki ay çalıştım, patron bana yüz milyon para verdi. Kimsem yok, bir ağabeyim var, onun da savaşta ayağı koptu. Biz tek bir şey istiyoruz, buradan Edirne'ye gitmek. Başka bir isteğimiz yok" diye konuştu.

Mülteciler, havanın kararmasına rağmen kurdukları çadırlar ve yer sergilerine oturarak bekleyişlerini sürdürdü.