Başkent'te, direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü, otomobiliyle ambulansa çarptı. Kaza sonucu devrilen ambulansta bulunan 3 sağlık görevlisi yaralanırken, ambulansa çarpan araç kayıplara karıştı.

Kaza, saat 23.00 sıralarında Pursaklar'da yaşandı. Edinilen bilgiye göre; Ahmet Yesevi Caddesi üzerinde seyir halinde olan 06 DK 3454 plakalı otomobil, Şehit Salim Akgül Caddesi üzerinde giden ambulansa çarptı. Kaza sonucu, ambulans yan devrildi ve Abdurrahim Karakoç Kongre ve Kültür Merkezi'nin önüne kadar sürüklendi. Ambulansın içinde bulunan B.K., C.G. ve A.Ç. isimli sağlık görevlileri yaralandı. Ambulansa çarpan otomobil ise kayıplara karıştı.

Kazayı gören vatandaşlar, polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, yolda başka kazaların yaşanmaması için tedbir aldı. Yaralı sağlık görevlileri, meslektaşları tarafından olay yerine gelen başka bir ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Ambulansın yola devrilmesi nedeniyle, Şehit Salim Akgül Caddesi, yaklaşık 1 saat süreyle trafiğe kapandı. Devrilen ambulans aracı, çekici yardımıyla tekerlekleri üzerine kaldırıldı. Yolun ortasında bulunan ambulans, çevredeki vatandaşların da yardımıyla yol kenarına çekildi. Belediye aracının yolu temizlemesinin ardından, cadde tekrar trafiğe açıldı.

Polis ekipleri, kaçan aracı yakalamak için çalışma başlattı.