Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, aşırı yağışlar sonrası meydana gelen sel sırasında otomobilini kurtarmaya çalışan bir kişi son anda kurtarıldı. Otomobillerin sel sularında sürüklenmesi ise vatandaşlar tarafından cep telefonu ile saniye saniye kaydedildi.

Kdz. Ereğli'de dün akşam saat 18.00 sıralarında başlayan aşırı yağışlar sonrası rögarların tıkanması ile ilçe merkezindeki dükkanları su bastı. Gece boyu devam eden yağışlar sabah saatlerinde ise sele neden oldu. Birçok otomobil sel sularına kapılarak dere yatağında sürüklendi. Yeşiltepe Kepez Yolu'nun Solak köyü yol ayrımı mevkisi de sel suları ile dolması nedeniyle uzun süre kapalı kaldı. Sel sırasında yaşananları vatandaşlar ise cep telefonları ile kaydetti. Solak köyü yol ayrımı mevkisinde otomobili sular içerisinde kalan bir kişi sel sularına kapılmaktan son anda kurtuldu. Otomobilinin önüne geçen ve bu sırada gelen sel suları nedeniyle düşen bir kişiyi çevredeki vatandaşlar kurtardı. O anlar çevredeki bazı vatandaşlar tarafından cep telefonları ile saniye saniye kaydedildi. Kabasakal Deresi'nde iki otomobilin sel sularına kapılıp sürüklenmesi de yine bir başka vatandaş tarafından cep telefonu ile kaydedildi.

Kdz. Ereğli ilçesinde Kaymakam Nazım Madenoğlu başkanlığında oluşturulan kriz masası sel bölgesinde çalışmalarını sürdürüyor.

Otomobilini kurtarmak isterken canından oluyordu