2015 yılında geçirdiği ameliyatın ardından hayatını kaybeden Fikri Orakcıoğlu’nun otopsi sonuçlarının 6 ay geçmesine rağmen hala netleşmemesi kafalarda soru işareti yaratıyor. Türkiye’den gelecek olan raporun KKTC makamlarına hala ulaşmaması olayın örtbas edilmeye çalışıldığı ihtimallerinin güçlenmesine neden oluyor.

18 Eylül’de Lefkoşa Özel Başkent Hastanesi’nde  Dr. Turgut Küçük ve Anestezi uzmanı Süleyman Köroğlu tarafından ameliyat edilmesinin ardından hayatını kaybeden Fikri Orakcıoğlu’nun ölümü hem kamuoyunda, hem de basında büyük yer bulmuş, doktor hatası iddiaları üzerinde durulmuştu. 28 Eylül’de ise ailenin şikâyeti üzerine Orakcıoğlu’nun mezarı açılmış ve otopsi için cesedi çıkarılarak, alınan doku örnekleri Türkiye’ye gönderilmişti. Yaşanan bu gelişmelere rağmen otopsi sonucunun Türkiye’den gelmemesi kamuoyunda tepkilere neden oldu.

Ailenin tepkisi günden güne artıyor

Üzerinden 6 ay geçmesine rağmen otopsi sonucunun gelmemesi Orakcıoğlu ailesini de isyan ettirdi. Orakcıoğlu’nun yakınları ölüm nedeninin kesinleşmesi ve olayla bir ihmal olup olmadığının kendilerine bildirilmesi gerektiğinin önemine dikkat çekerken

sonuçların hızlanması için yetkili makamlara çağrıda bulundu.