Çocukluğunda oyuncağı olmayan İbrahim Toru, tüm zorluklara rağmen çalışarak 5 ülkeye yaptığı ihracat ve bin 170 kişiyi istihdamla oyuncak sektöründe söz sahibi oldu.

Çocukluğundaki tek hayali olan bisikleti 20 yaşında hamallıktan kazandığı parayla alan İbrahim Toru, Çin'den özel tasarımla ithal ettiği oyuncakları dünyaya satıyor. Çocukluğunda oyuncağı olmadığını söyleyen Şanlıurfalı iş adamı İbrahim Toru'nun özel tasarımla Çin'de yaptırdığı oyuncaklar Irak, Suriye, İran, Arnavutluk ve Bosna'da çocukların ellerinden düşmüyor. Toru, bugün Türkiye genelinde 23 şubesi bulunan oyuncak firmasında toplam bin 170 kişi istihdam ediyor. Aile bütçesine katkı sağlayabilmek amacıyla çocukluğunda ayakkabı boyacılığı yapan iş adamı İbrahim Toru, bisiklet alabilmek için hamallık yaptı.

Bisiklet sahibi olmasının ardından ise oyuncak sektörüne girme kararı alan İbrahim Toru, akrabalarının da desteği ile Şanlıurfa'da bulunan Kapaklı Pasajı'nda oyuncak satışı yapan ilk dükkanını açtı. Çin'den özel tasarımla oyuncak ithal etmeye başlayan Toru, yine ailesi ve akrabalarının da desteğiyle işlerini her geçen gün büyütmeyi başardı.

İbrahim Toru, "Benim çocukluktan bu yana bir oyuncağım olmamıştı. Hep küçüklüğümüzde boyacılık ve hamallık yaptık, su sattık. Hep en büyük hayalim bir bisiklete sahip olmaktı. Ama hamd olsun yüce Rabbim bize imkan verdi. Şimdi özel tasarımla yaptırdığımız oyuncaklar, Türkiye'nin birçok iline yani Edirne Keşan'dan, Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesine kadar gidiyor. Ayrıca birçok ülkeye de ihracatımız da devam ediyor. Allah'a hamd olsun şimdi bin bir çeşit oyuncaklarla birlikte hem çocuklara hem insanlarımıza hizmet ediyoruz. Şuan itibariyle alışveriş merkezimizde çalışan 684 kişi diğer iş yerlerimizde ise 517 kişi çalışıyor. Toplam bin 170 insana iş imkanı sağlamış oluyoruz. Allah'a hamd olsun mutluyum çünkü insanlara ekmek parası kazanacak bir imkanı sağlayıp onların duasını alma hazzı hiçbir şeye değiştirilmez" dedi.

Bugünkü konuma çalışmakla geldiğini anlatan Toru, başarısında "SİS" diye formüle ettiği kavramların da önemli rol oynadığını kaydetti. İş adamı Toru, "Gençler katiyyen ümitsiz olmasınlar. "SİS" diye kısalttığım bir önerim var, seveceksin, inanacaksın ve sabredeceksin. İnsanlar ümitlerini kaybetmedikçe Allah çalışan insanlara çalıştığının karşılığını veriyor" diye konuştu.