Onur ULAĞ

Kuzey Kıbrıs’ta bu sabahın erken saatlerinde meydana gelen iki üzücü olay İtfaiye ekiplerini kelimenin tam anlamıyla seferber etti. İlk olay bugün saat 00.30 sıralarında Girne-Lefkoşa anayolunda iki aracın çarpışması sonucu kontrolden çıkan KY 589 plakalı arabanın takla atarak alevlenmesi sonucu gerçekleşti. Alevlenen araç içerisinde bulunan iki kişi yanarak can vermekten son anda kendi çabaları ile kurtuldu.

İkinci üzücü olay ise, tanınmış işadamlarından Hasan Onbaşı’nın Lefkoşa Taşkınköy’de, Erdoğan Sonsal Sokak’taki ikametgahının garajında park halinde bulunan lüks aracın kimliği meçhul kişi ya da kişiler tarafından kundaklanması sonucu gerçekleşti. 

Anayolda can pazarı

Diyalog muhabirinin elde ettiği bilgilere göre, Girne-Lefkoşa anayolunda gerçekleşen kaza, bugün sabah saat 00.30’da, Halil Çamay yönetimindeki KY 589 plakalı aracın aynı istikamette ilerleyen Hasan Osman Erdoğan yönetimindeki DK 718 plakalı arabaya çarpması sonucu gerçekleşti.

Çarpışma nedeniyle kontrolden çıkarak takla atan ve bir anda alevlenen KY 589 plakalı araçta bulunan sürücü Halil Çamay ve aynı araçta yolcu olarak bulunan Adem Özberenk, yanarak can vermekten son anda kendi çabaları ile kurtuldu.

Anayolda can pazarının yaşandığı kazada, Adem Özberenk, Halil Çamay ve Hasan Osman Erdoğan olay yerine çağrılan ambulanslarla yaralı vaziyette Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede gerekli tetkikleri yapılan ve hayati tehlikesi olmadığı öğrenilen kazazedeler kontrol amaçlı müşahede altına alındı.

İtfaiye seferber oldu

Olaydan sonra bölgeye gönderilen itfaiye ekipleri uzunca süren bir uğraş neticesinde KY 589 plakalı aracı kaplayan alevleri kontrol altına alarak yangını söndürdü. 

Girne anayolunun tek taraflı bir süre trafiğe kapanmasına neden olan olayda, polisin gerekli ölçümleri yapmasının ardından hasarlı araçlar kaldırıldı ve trafik normale döndü. Polis kaza hakkında soruşturma başlattı. 

Taşkınköy güne patlama sesi ile uyandı

Girne yolundaki araç yangını için seferber olan itfaiyeye aynı saatlerde, Lefkoşa’nın Taşkınköy bölgesinden ikinci bir yangın ihbarı yapıldı.

Tanınmış işadamlarından Hasan Onbaşı’nın Taşkınköy’de Erdoğan Sonsal Sokak’taki ikametgahının garajında park halinde bulunan ME 112 plakalı lüks araç bugün sabah 01.30 sıralarında kimliği meçhul kişi ya da kişiler tarafından kundaklandı.

Patlama sesleri ile birlikte yatağından fırlayan Onbaşı ailesi ve mahalle sakinleri dışarıya çıktıklarında alev alev yanan arabayı görünce şok oldu.

Kundaklama ihtimali yüksek

Kızı Meliz Onbaşı adına kayıtlı ME 112 plakalı arabanın yandığını gören Hasan Onbaşı hemen Lefkoşa İtfaiyesi’ni arayarak yardım istedi. İhbar üzerine Erdoğan Sonsal Sokak’taki 19 numaralı eve giden itfaiye ekipleri, Range Rover marka lüks aracı saran alevleri kontrol altına almak için uzunca bir süre uğraştı.

Şaşkın ve uykulu gözlerle itfaiyenin çalışmalarını izleyen mahalle sakinleri yaşanılanlara bir anlam veremediklerini söyledi.

Üzücü olay karşısında büyük şok yaşadığı gözlemlenen Hasan Onbaşı, önce bir çatırtı sesi ve hemen ardından gelen bir patlama duyduğunu, dışarıya çıktığında ise garajdaki arabalarının alev alev yandığını gördüğünü anlattı. 
İtfaiye ekiplerinin yaklaşık 45 dakikada kontrol altına aldığı yangının çıkış sebebinde, ilk belirlemelere göre kundaklama şüphesi ağır bastı.

Polis ve itfaiye ekipleri inceleme yaptı

Gazetemizin baskıya verildiği saat 03.30 sıralarında polis ve itfaiye yetkilileri, araçtaki yangının kundaklama mı yoksa mekanik bir arızdan mı olduğunu anlamak için olay yerindeki incelemelerini sürdürüyordu.