Hüseyin Çiçek

Gazimağusa’da 20 Ağustos 2015 tarihinde çıkan kavganın taraflarından Uçanok grubunun duruşmasına dün devam edildi. 

Başta Ali Osman Uçanok ve Kamil Uçanok olmak üzere 6 sanığın yargılandığı davada, İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Kıdemli Savcı Mustafa İldeniz, dünkü duruşmada mahkeme önünde darp edilerek kaburga kemikleri kırıldığı iddia edilen Özcan Hangün’ü yeminli şahadet vermesi amacı ile tanık kürsüsüne çağırdı.

Olay gününü anlattı

Olay günü mahkeme binasından çıkarak karşı tarafta bulunan park alanına gittiğini anlatan Hangün, arabayı çalıştırdığı esnada avukat İbrahim Demirtaş’ın yanına geldiğini ve sohbet etmeye başladıklarını söyledi. 

Demirtaş ile sohbet ettiği sırada Kamil Uçanok’un karşıdan gelerek kendisine “Ali Osman amcamın selamı var” biraz ilerde aracında bulunan Mustafa Ömer Satıağalar’a “Ömer sende gel” dediğini aktaran Hangün,  arkasından gelen bir kişiden darbe aldığını ve ardından yoğun bir kalabalığın kendisine saldırdığını söyledi.

“Demir ile kaburga kemiklerime vurdu”

Kamil Uçanok’un elinde tırtıklı bir demir gördüğünü belirten Hangün, Uçanok’un bu demir ile kaburga kemiklerine vurarak kırılmasına neden olduğunu ifade etti. Sopa ile de kafasına vurulduğunu anlatan Hangün, yüzüne çok sayıda darbe aldığını sözlerine ekledi.

“Ne yapacağımı şaşırmıştım”

Kurtulmak için aracın kapısını açıp içine girmeye çalıştığını ancak başarılı olamadığını anlatan Hangün, ne yapacağını şaşırdığını, hatta o esnada kendisini kurtarmaya gelen polisleri bile tanıyamayarak karşı gruptan birileri sanacak kadar kötü duruma geldiğini söyledi.

“Benden sonra Ömer’e yöneldiler”

Kalabalığın kendisinden sonra Mustafa Ömer Satıağalar’a doğru yöneldiğini belirten Hangün, “Ömer’i bir ara yerde darbeler alırken gördüm” şeklinde konuştu. 

Hangün ayrıca mahkemeye geldiğinde park alanının arka kısmında bulunan ve çamlık olarak bilinen bölgede, grup halinde insanlar gördüğünü kaydetti.

Emre Kadri: Tanık doğruları aktarmıyor

Savunma avukatlarından Emre Kadri tanığın olayların Ali Osman Uçanok’un azmettirmesi ile başladığı iddiasının faraziden olduğunu iddia ederek mahkemeye doğruları aktarmadığını ileri sürdü.
Kadri ayrıca olayların görgü tanığı olan İlker Ercüment’in, Özcan Hangün’ün yakını olması nedeni ile lehinde tanıklık yapmaya çalıştığını da ileri sürdü. Hangün ise bu iddialara “olayı yaşayan bendim, ben yaşadıklarımı anlattım” şeklinde cevap verdi.

Irmak Özkoç: Bilerek şahadet veriyorsunuz

Savunma avukatlarından Irmak Özkoç ise tanığın Kamil Uçanok’u mahkum ettirmek için bilerek aleyhinde şahadet verdiğini ve mahkemeye doğruları aktarmadığını iddia etti. Tanığa bir fotoğraf üzerinden soru yönelten Özkoç, “Kaburga kemiklerinizi kırıldığını söylüyorsunuz ancak sigara içiyorsunuz” diyerek,  kaburga kemiklerinin kırık olması halinde tanığın sigara içemeyeceğini hatta nefes almakta dahi zorlanacağını iddia etti. Tanığın olayları tamamen kurgulayarak anlattığını savunan Özkoç, olaylara Özcan Hangün’ün yapmış olduğu el kol hareketlerinin sebep olduğunu iddia etti.

Bugün devam edilecek

İddia Makamı’nın dünkü duruşmada başka tanık hazır etmemesi nedeni ile Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti başkanı Kıdemli Yargıç Düriye Elkıran davayı duruşmaya devam edilmek üzere bugüne ertelediğini açıkladı.