Deniz Abidin

CAS Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özçelik Yeni Bakış'a CAS'ın yaşadığı sürece yönelik bilgi verdi. CAS'ın 2007 yılında Ercan'da nitelikli yer hizmeti vermek amacıyla KTHY  Havaş işbirliğinde kurulduğunu ve 2010 yılında KTHY'nın iflasının ardından KTHY'ye ait hisselerin devlete geçtiğini anımsattı.  Bu gelişmenin ardından CAS'ın  kapatıldığını anlatan Özçelik, mağdur olan çalışanların ortaya koyduğu eylem ve direniş sonucu ise  CAS'ın  140 personelinin yarısından çoğunun devlette istihtam edildiğini kaydetti. Özçelik, 76 çalışanın ise CAS'ın kapanması amacıyla geri döndüğünü anımsatarak, bu çalışanların şef, amir işçi ayrımı yapmadan Bin 500 TL maaşla çalışmaya başladığını ifade etti. "Bu 76 çalışan işlerinden olmasın diye, o dönem bu miktarı kabul etti"diyen Özçelik, CTP,DP Koalisyonunun iktidardan gitmesinin ardından yeni yönetim kuruluna, Cem Dana, Özay Andıç ve Mikail Cankurt'un atandığını belirtti.

"Güvenç Cantaş hissesini devretmiyor"

Özçelik, bir süre sonra ise  Güvenç Cantaş'ın CAS'a direktör olarak  atandığını belirterek şunları söyledi, "CAS'ın  yüzde 50'si Ekonomi Bakanlığına, yüzde 50'si de Güvenç Cantaş'a devredildi. Çünkü o dönem burayı satmayı düşünüyorlardı. Bir şirkete verilmesi planlanıyordu. Şahıstan devretmek daha kolay olur denilerek  Güvenç Cantaş'a bu hisseler verildi. Yönetime geldiğim zaman evrak ve belgeleri inceledik. Emanettar Tarafından Taahhütname olarak belirtilen yazıda, CAS'ın hisselerinin  Güvenç Cantaş'a devredildiği ve bakanlığın göstereceği herhangi bir şirkete herhangi bir ücret talep etmeden devredeceği belirtiliyor"

Özçelik, 24 Temmuz 2014 tarihli beyannamede Güvenç Cantaş ile dönemin Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş'ın imzası olduğunu kaydederek,  Candaş'ın bugüne kadar kimseye hisselerini devretmediğini söyledi. Özçelik, Güvenç Cantaş'ın hisselerini devretmemesini bir suç olarak nitelendirerek, konuyla ilgili dava açtıklarını kaydetti.

Özçelik, Güvenç Cantaş'ın koordinatör olduğu dönemde, personelin haberi olmadan şahsına maaş bağladığını da savunarak, görevden alınmasına  iki gün kala ise,  CAS'ın kasasından 117 bin TL çektiğini ileri sürdü.

"Araştırma yapıldı ancak henüz rapor çıkmadı"

Özçelik şöyle devam etti,"Güvenç Candaş bir yıllık maaşını almadığını iddia etti ve 117 bin TL'yi alarak gitti. Böyle bir anlaşma yapıldıysa bu olabilir. Ancak, kapanan bir şirketin personelinin bin 500 lira aldığı bir yerde müdür pozisyonunda birisinin kendi kendine 9 bin TL net maaş bağlaması etiğe de insanlığa da uymaz. Bu personel bunu duyduğu zaman kendini kötü hissetti. Bunun üzerine Maliye Teftiş araştırma yapması için eski Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu tarafından CAS'a gönderildi. Araştırmalar yapıldı ancak rapor henüz çıkmadı"

"Yakında geliyorum"

Güvenç Candaş'a ait suçlamalarını sürdüren  CAS Yönetim Kurulu Başkanı  Mehmet Özçelik, Güvenç Cantaş'ın personel üzerinde defalarca moral bozucu davranışlarda bulunduğunu da anlatarak, "yakında geliyorum" diye söylemlerde bulunduğunu belirtti. Özçelik,  Candaş'ın CAS'ta ilişkisini koparmadığı birkaç peronel olduğunu ve onlardan sürekli bilgi aldığını söyledi.

"Biz bu konuda rahatsızız"diyen Özçelik, "birkaç hava yolu şirketi bizimle  çalışamayacağını bildirdi. Ben burada da Cantaş'ıın etkisi olduğunu düşünüyorum. Bu olay üzerine ben geleyim de bu şirketleri geri alırım dediğini duyduk" diye konuştu.

"Bunlarla  uğraşmak istemiyoruz"

Özçelik,  Başbakan Hüseyin Özgürgün'e de durumu bildirdiklerini söyleyerek, "bu kadar olaydan sonra Güvenç Bey buraya atanır mı bilmem ama sürekli burada çalışan personeli taciz ediyor. O zamanlar burayı kendi malı gibi kullanıyordu. Biz yönetim olarak personelin bu şekilde taciz edilmesinden şikayetçiyiz" dedi. 

Özçelik, "Biz geldiğimizde bir maaş düzenlemesi yaptık. Çalışan memnun. Yol paralarını karşıladık. Biz işimizi yapıyoruz, bunlarla  uğraşmak istemiyoruz" dedi.