Ercan Havalimanı İşletmecisi T&T Airport, Hava Trafik Kontrolörleri Günü’nü kutladı.

T&T Airport Havalimanı İşletmeciliği Genel Müdürü Serhat Özçelik, “20 Ekim Dünya Hava Trafik Kontrolörleri Günü” dolayısıyla yayımladığı mesajda, hava trafik kontrolörlüğü mesleğinin birçok risk barındıran, oldukça meşakkatli, büyük dikkat ve özveri gerektirdiğini belirtti.

Güvenli hava trafiği akışı açısından hava kontrol servislerinin günümüz sivil havacılığında birinci önceliğe sahip konumda olduğunu vurgulayan Özçelik, “Gerek dünyada, gerekse ülkemizde hava trafiğinde yaşanan yoğun artışı düşündüğümüzde hava trafik kontrolörlerimizi güvenli uçuşun en önemli teminatı olarak görüyoruz. Büyük dikkat, beceri ve özveriyle görevlerini dünya standartlarında yerine getiren hava trafik kontrolörlerimizi kutlar, son derece zor ve riskli bu görevi layığıyla yerine getirdikleri için T&T Havalimanı İşletmeciliği adına minnetlerimi sunarım” dedi.

Merkezi Cenevre’de bulunan Uluslararası Hava Trafik Kontrolörleri Dernekleri Federasyonu’nun (IFATCA) kararıyla her yıl 20 Ekim “Dünya Hava Trafik Kontrolörleri Günü” olarak kutlanıyor.