Dilekçe ve Ombudsman Komitesi Başkanı, CTP milletvekili Fazilet Özdenefe, komitenin raporla ilgili 8 kez toplantı yaptığını belirterek, geniş çaplı araştırma yaptıklarını dile getirdi.

Çerçevelerinin Ombudsman raporu olduğunu söyleyen Özdenefe, raporun içeriğinin incelendiğini belirtti.

Konunun geldiği noktada daha çok araştırma ve inceleme yapılması gerektiği konusunda fikir birliği olduğunu söyleyen Özdenefe, bunun hangi platformda yapılması gerektiği konusunda ise görüş birliği olmadığını kaydetti.

Özdenefe, raporu inceledikten sonra içerikten “büyük üzüntü” duyduğunu söyleyerek, toplumun sahip olduğu kazanımların “acele ile detaylı araştırılmadan” elden kayıp gitmesinin üzücü olduğunu söyledi. 
Toplumsal birikim ve kazanımlardan birinin uçup gittiğini ve bunun aceleye geldiğini belirten Özdenefe, “Bu acelenin hesabının verilmesini istiyorum” dedi.

Denetim ve müşavirlik firması seçimi konusunun aceleye geldiğini söyleyen Özdenefe, Ombudsman raporu dışında da konuyla ilgili bazı iddiaların bulunduğunun anlaşıldığını, dolayısıyla ombudsman raporunun da aceleye geldiğini kaydetti.

Özdenefe, konunun bir araştırma komitesi nezdinde incelenmesi gerektiğini, burada kalmasını “kabul edemeyeceğini” söyledi.

Meselenin ihalenin ilk gününden bugüne hesap sorulacak şekilde araştırılması gerektiğini ifade eden Özdenefe, acele ile yapılan işlerin toplumun her bireyinden bir şeyler alıp götürdüğünü, telafisinin de çok zor olduğunu kaydetti.

Ödenefe, raporda önemli bulgular olduğunu, bu bulguların medya üzerinden ve gayri ciddi şekilde tartışılmasından da üzüntü duyduğunu ifade etti.