CTP-BG milletvekili Fazilet Özdenefe, Hukuk ve Siyasi İşler Komitesi'nde hazırlanan Yurttaşlık Yasa Tasarısı ve Daimi İkametgah izni yasa tasarısı ile ilgili BRT’ye bilgi verdi.

Yurttaşlık Yasa Tasarısı’nın önemine işaret eden Özdenefe, bugüne kadar çok sağlıksız bir sistem ile vatandaşlık verildiğini, partisinin konu ile ilgili net kriterler belirlenmesini istediğini söyledi.

Hazırlanan yasa ile kriterlerin netleşeceğini belirten Özdenefe, yasanın ciddi şekilde tartışılarak en kısa zamanda Genel Kurul gündemine geleceğini söyledi.

Özdenefe Yurttaşlık Yasası ile bağlantılı olan Daimi İkamet İzni Yasa Tasarısının da tartışılmaya başlandığını, yasanın en kısa sürede geçirilmesini hedeflediklerini kaydetti.

Geçtiğimiz Cuma günü birbirleri ile bağlantılı olan Yurttaşlık, Daimi İkamet İzni ve çalışma hayatı ile ilgili yasa tasarılarının genel görüşmelerinin yapıldığını belirten Özdenefe hedeflerinin bu haftaki toplantıda tasarıların madde madde görüşülmesine geçmek ve en geç Kasım ayı içerisinde Genel Kurul’un gündemine getirmek olduğunu söyledi.

Yasanın detayları ile ilgili bilgi veren Özdenefe, yasa tasarısının Meclis’ten geçmesi ile altı yıl boyunca kesintisiz ve yasal bir şekilde KKTC’de ikamet eden kişilerin halk arasında beyaz kimlik olarak da bilinen daimi ikametgah iznine başvurabileceğini, böylece seçme ve seçilme hakkı dışında yurttaşlık haklarından yararlanılabileceğini kaydetti.