Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK) Yönetim Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. İbrahim Özejder, Yüksek İdari Mahkemesi’nin (YİM) aldığı karar, Bakanlar Kurulu tarafından kendilerine bildirildiği anda, Hasan Hançerli’nin BRTK Yönetim Kurulu toplantılarına katılabileceğini söyledi.

Özejder bugün yayınladığı açıklamada, konuyla ilgili bir internet gazetesinde yayınlanan haberin gerçekleri yansıtmadığını belirtti. “Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Özejder ve BRTK Müdürü Mustafa Tosun, Yönetim Kurulu üyesi Hasan Hançerli’nin yönetim kurulu toplantısına girmesini engellemeye çalıştı” iddiasının yalan olduğunu kaydeden Özejder, ne kendisinin, ne Tosun’un böyle bir tavrı olmadığını söyledi.

Gerçeklerin çarpıtılıp, medya etiğinin ayaklar altına alındığını kaydeden Özejder, “sorumsuz bir gazetecilik örneği olarak nitelediği ‘üslupla ilgili’ iddiaların” da iftira olduğunu belirtti.

Özejder, BRTK’da ne bir kriz, ne de büyük bir gerginlik yaşandığını kaydederek, Yüksek İdari Mahkemesi’nin lehine verdiği kararı göstererek, yönetim kurulu toplantısına katılmak isteyen Hançerli’nin ısrarlı tutumu karşısında yasal süreç tamamlanana kadar toplantıyı erteleme kararı alındığını ve başlamayan toplantının gelecek salı gününe ertelendiğini söyledi.

İbrahim Özejder, şöyle devam etti:

“Bazı Yönetim Kurulu üyeleri mahkeme kararının bağlayıcı olduğunu ancak yasal prosedür tamamlanmadan yönetim kurulu toplantılarına giremeyeceğini Sayın Hançerli’ye anlattı. Davanın Bakanlar Kurulu’na açıldığı ve mahkeme kararının Bakanlar Kurulu tarafından BRTK’ya bildirildiği anda Sayın Hançerli’nin YK üyesi olarak toplantılara katılabileceği söylendi. Sayın Hançerli, ‘Karar açık, beni bu toplantıya almamazlık edemezsiniz’ diye ısrarla oturmaya devam etti. Bu tavır karşısında Yönetim Kurulu üyeleri son derece olgun, sorumlu ve sorun çözücü bir davranış sergiledi. Bu sorumluluk çerçevesinde ‘toplantıyı erteleyelim ve yasal sürecin tamamlanmasını bekleyelim’ önerisini getirildi. Öneri uygun görüldü ve başlamayan toplantı, gelecek salı gününe ertelendi”

Yüksek İdare Mahkemesi’nin bugün aldığı yürütmeyi durdurma kararıyla gerek BRTK Yönetim Kurulu’nun, gerekse herhangi bir üyesinin bir ilgisi olmadığını kaydeden Özejder, Hançerliyle ilgili süreci de şu şekilde özetledi:

“Bakanlar Kurulu 22 Mayıs 2015 tarihinde, sayın Hasan Hançerli’yi daha önce atadığı BRTK Yönetim Kurulu üyeliği görevinden aldı ve yerine başkasını atadı. Sayın Hançerli de görevden alınmasının mevzuata aykırı olduğu gerekçesiyle YİM’e başvurdu. Başvuruyu değerlendiren YİM de bugün yürütmeyi durdurma kararı aldı. Daha önce de belirttiğimiz gibi karar, Bakanlar Kurulu tarafından BRTK’ya bildirildiği anda Sayın Hançerli’nin YK üyeliği ile ilgili prosedür tamamlanmış olacak.”