Hukuk, Siyasi İşler Ve Dışilişkiler Komitesi bugün toplanarak Özel Güvenlik Hizmetleri Yasa Tasarısı’nı oy birliği ile kabul etti.

Meclisten yapılan açıklamaya göre, komite daha sonra, Bilişim Ağı Hizmetlerinin Düzenlenmesi ve Bilişim Suçları Yasa Tasarısı’nın genel görüşmesine başladı.

Özel Güvenlik Hizmetleri Yasa Tasarısı’nın genel gerekçesi şöyle:

“Kamu güvenliğini tamamlayıcı mahiyetteki özel güvenlik hizmetlerinin yerine getirilmesine ilişkin esas ve usuller ile özel güvenlik izninin verilmesine, bu hizmeti yerine getirecek kişi ve kuruluşların ruhsatlandırılmasına ve denetlenmesine ilişkin hususları belirlemek”

Bilişim Ağı Hizmetlerinin Düzenlenmesi ve Bilişim Suçları Yasa Tasarısı’nın genel gerekçesi ise; “Ülkelerin bilgi toplumuna geçiş süreci içerisinde bilişim teknolojilerinin kullanımı hayatın ayrılmaz bir parçası haline gelmektedir. Bu nedenle, siber suçlarla mücadele edebilmek için ‘Bilişim Suçları Yasa Tasarısı’ hazırlanmıştır.”     

UBP Milletvekili İzlem Gürçağ başkanlığında toplanan komiteye; CTP Milletvekili Teberrüken Uluçay, UBP Milletvekili Ergün Serdaroğlu, CTP Milletvekili Asım Akansoy ve DP Milletvekili Mustafa Arabacıoğlu ve Bağımsız Milletvekili Hasan Taçoy katıldı.