19 Mayıs 2016 Perşembe günü, Doğu Akdeniz Üniversitesi iş birliğiyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde gerçekleştirilen Birleştirme Projesi etkinliğinde sporcular, karma basketbol ve karma futbol oyunlarında hünerlerini sergiledi. Oyunlara, Türkiye’den Şişli Saadet Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi, Şişli Anadolu Lisesi, Etimesgut Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi, Bilkent Lisesi, Ayas Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Ayas Koleji, Ege Artı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, İzmir Amerikan Koleji, Varyant Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ve 19 Mayıs Üniversitesi katıldı. Etkinlikte KKTC’den ise Özel Eğitim Vakfı, Gazimağusa Özel Eğitim Merkezi, Dumlupınar ve Mağusa Türk Gücü altyapı oyuncuları ile DAÜ sporcuları yer aldı.

Karma takımlarda özel çocuklar ile diğer bireyler kazanmak için birlikte ter döktü. Maçlar sonunda sporculara madalyaları DAÜ Spor İşleri Müdürü Cemal Konnolu ve diğer yetkililer tarafından takdim edidi. Aynı zamanda DAÜ’nün geleneksel Bahar Festivali’ne katılma fırsatı bulan özel çocuklar, dans atölyesi, konserler ve gezi gibi sosyal etkinlikler sayesinde birlikte eğlenmenin keyfini yaşadı.

Saat 10:00’da, DAÜ Lala Mustafa Paşa Spor Sarayı’nda açılışı yapılan etkinlikte sırasıyla Özel Olimpiyatlar Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Civelek, DAÜ Öğrenci İşleri’nden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hıfsiye Pulhan, Özel Olimpiyatlar Türkiye Onursal Başkanı Dr. Dilek Sabancı ve DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam birer konuşma yaptılar. “Ev sahipliğiniz, güler yüzünüz için çok teşekkür ederiz.” diyen Civelek, projenin KKTC’de DAÜ ev sahipliğinde gerçekleşmesinden dolayı büyük mutluluk duyduklarını ve daha büyük projeleri ileride birlikte yapabileceklerini ifade etti. DAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Pulhan ise 19 Mayıs’ı kutlayarak, bu özel günde her anlamda çok özel insanlarla birarada olmanın büyük mutluluk verdiğini ve çok özel hissettiklerini vurguladı.

dsc_6578.jpg

Dilek Sabancı: “Özel Olimpiyatlar Türkiye, dünyada 4,5 milyon kişiye ulaşan bir ailenin parçası”

Oyunların açılışında bir konuşma yapan ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayarak sözlerine başlayan Özel Olimpiyatlar Türkiye Onursal Başkanı Dr. h.c. Dilek Sabancı, “Özel Olimpiyatlar Türkiye, 177 ülkede 225 kuruluşla faaliyet gösteren Special Olympics’in bir parçası olarak faaliyet gösteriyor. Tüm dünyada 4,5 milyon kişiye ulaşan uluslararası bir ailenin parçasıyız. Yola çıkarken tek bir dileğimiz vardı, bu özel çocuklar kapalı kapılar ardında kalmasın. Ne mutlu bize ki, aradan geçen 33 yılda kocaman ve sevgi dolu bir aile olmayı başardık. ‘Hayat birlikte, oyun birlikte’ diyerek, bu aileyi her geçen gün biraz daha büyütüyoruz. Bu çocukların kendilerine fırsat verildiği takdirde hayatı ve oyunu nasıl birlikte güzelleştirdiklerini görünce gelecek için umutla doluyoruz” şeklinde konuştu.

DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam ise konuşmasında “Bugün elbette çok önemli bir gün. Birincisi 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olması, ikincisi ise bir toplumu toplum yapan paydaşların bir bütünlük içinde hayattan alacakları keyfi paylaşmak bugünü çok özel kılıyor” şeklinde konuştu. Doğu Akdeniz Üniversitesi olarak topluma hizmet politikası çerçevesinde KKTC’de imkanlar dahilinde özel eğitimle ilgili projelerde mutlaka yer almaya çalıştıklarını kaydeden Prof. Dr. Osam, dostluk, kardeşlik ve insani değerlerin önemine vurgu yaptı ve Özel Olimpiyatlar Birleştirme Projesi’nde gençlerin güzel dostluklar kurmasını ve keyifli zaman geçirmelerini temenni etti.  

dsc_6691.jpg

Dilek Sabancı DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Osam’ı Makamında Ziyaret Etti

Etkinliğin açılış töreni ardından Özel Olimpiyatlar Türkiye Onursal Başkanı Dr. h.c. Dilek Sabancı, Özel Olimpiyatlar Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Civelek ve beraberlerindeki heyet ile basın grubu DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam’ı makamında ziyaret etti. KKTC’de böyle bir organizasyonu gerçekleştirmekten dolayı duydukları mutluluğu ifade eden Sabancı ve Civelek, ileride DAÜ ile çok daha büyük projelere imza atmayı arzu ettiklerini vurguladılar. “DAÜ Türkiye’deki üniversitelere örnek olacak nitelikte bir üniversite” diyen Sabancı, DAÜ ile işbirliğinden büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Prof. Dr. Osam ise, insani değerlerin çok önemli olduğuna vurgu yaparak, topluma ve özel gereksinimli insanlara hizmet ve yardım anlamında her türlü projeye hazır olduklarını söyledi.           

dsc_6593.jpg

dsc_6602.jpg

dsc_6725.jpg