Bağımsızlık Yolu’ndan bir heyet bugün İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy’a “Sendikasız Çalıştırılmak Yasaklansın” kampanyası çerçevesinde bir ziyaret gerçekleştirdi ve konu ile ilgili hazırladığı değişiklik yasa taslağını sundu.

Bağımsızlık Yolu: “Emek hareketinin geleceği için sendika yasası”

Bağımsızlık Yolu heyeti ziyarette İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy’a yürüttükleri kampanya süreci ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Heyet, adamızın kuzeyinde emek hareketinin özel ve kamu, yerli ve göçmen, kamuda Göç Yasası öncesi ve sonrası gibi ayrımlarla bölünmüş, birbirine düşürülmüş durumda olduğunu vurgulayarak, 10 ve üzeri çalışan çalıştırılan iş yerlerinde sendikasız çalıştırılmanın yasaklanmasının, emek hareketinin gelişimi ve emekçilerin sorunları için büyük bir adım teşkil edeceğini vurguladı.

Akansoy: “Bu işte varım”

Bakan Akansoy ise “bu işte varım” diyerek, sendikasızlığın bir sorun olduğu, emek hareketinin yükselmesinin ülkemiz için olumlu olacağı, konu ile ilgili bakanlık olarak çalışmaların yapılacağını vurguladı. Ayrıca konunun ilgili örgütleri ile diyaloğun önemine işaret eden Akansoy, özellikle özel sektör çalışanlarının sorunları ile ilgili Bağımsızlık Yolu’nun da çağrılaçağı konuya muhatap ve ilgili örgütlerle bir toplantının organize edileceğini belirtti.
Samimi bir havada geçen görüşmenin sonunda, Bağımsızlık Yolu heyeti İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy’a kampanya çerçevesinde hazırlanan bildirgeyi ve özel sektörde sendikanın önünü açacak değişiklik yasa taslağını teslim etti.