TDP Milletvekili Mehmet Çakıcı söz alarak, eski  KTHY çalışanlarının sıkıntılarına işaret ederek, yaşadıkları süreci anlattı. Çakıcı, CAS’ta çalışmaya devam ettirilen ve işinden olan insanların mağduriyetlerinin giderilmesi için bir yasa önerisi verdiklerini söyledi.

CAS çalışanları arasında KTHY’den görevlendirilen kişiler olduğunu ifade eden Çakıcı, Başbakan’ın işe alacağını belirttiği kişilerin Göç Yasası kapsamında olacağını savundu.

Çakıcı, Başbakanın daha önce eski KTHY çalışanları hakkında yaptığı açıklamalardan alıntılar yaparak, bu kesime verilen sözleri hatırlattı.

İntibaklar konusunda bugün Başbakanın ekonomik gerekçeler göstererek, olumsuz görüş belirttiğini, Başbakan Yardımcısının da ortada olmadığını savunan Çakıcı, bu öneriye destek beklediklerini ifade etti.

Çakıcı, ivediliğe olumlu oy vermenin yetmediğini, komitede ileriye taşımak gerektiğini söyledi.

ÖZGÜRGÜN

Ana muhalefet UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, önerinin ivediliğine destek vereceklerini kaydetti.

Başbakanın, muhalefetin fazla sert olmamasından yüz bulup, sinirlendiğini savunan Özgürgün, “Muhalefet bir yere kaçmaz. Sakinleşir geri gelir” dedi.

Başbakanın muhalefet eleştirilerine cevap verebileceğini ancak muhalefetin görevinin de eleştiri olduğunun unutulmaması gerektiğini ifade eden Özgürgün, CAS çalışanlarının mağduriyetlerinin giderilmesi ve hakkının verilmesi gerektiğini kaydetti.

Hükümetin gereğini yapması gerektiğini dile getiren Özgürgün, bütçe görüşmelerinde başka bir yasayı görüşme şansı olamayacağından Çakıcı’nın getirdiği 2 satırlık önerinin kolaylıkla bütçe görüşmeleri başlamadan geçirilebileceğini belirtti.

Kamu reformunun ocak ayına kadar geçirilmesi konusuna itiraz etmediklerini ancak böyle kapsamlı bir yasanın erken çalışılıp, geçirilemeyeceğini söyleyen Özgürgün, diğer yasaların da halledilebileceğini fakat ivedilik gerektiren konuların beklemeden, hemen halledilmesi gerektiğini düşünerek, yasa tasarısına UBP olarak olumlu oy vereceklerini belirtti.

ERHÜRMAN

CTP-BG Milletvekili Tufan Erhürman, Çakıcı’nın sunduğu yasa tasarısındaki sıkıntının, bu kişilerin KTHY personeli statüsünde olmamasından ve bu kişilerin kamuya istihdam edilmemesinden kaynaklandığını kaydetti.

Erhürman, önceki dönemde CAS’ta yarı maaşla çalışmaları gereken bu kişilerin daha sonra da güvencesiz çalışma koşullarının gündeme geldiğini belirtti.

CAS’a geçerken de bu kişilere yeni sözleşmeler imzalatıldığını ve bunun da birçok karışıklığa sebep olduğunu dile getiren Erhürman, Çakıcı’nın verdiği yasa önerisini kendisinin  önemseyerek, onayladığını kaydetti.