Görüşmede müzakerelerde gelinen son aşama ve sürecin bundan sonra ileriye götürülmesi konusunda atılabilecek adımlar ile bölgede yaşanan son gelişmeler ışığında taraflar arasında güven ortamının yaratılabilmesi için neler yapılabileceği ele alındı.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanlığı Müzakere Ofisi’nde bu sabah yapılan görüşmede Michael Roth’a milletvekilleri Manuel Sarrazin ve Heinz Barchmann eşlik etti. Yaklaşık bir saat süren görüşmede Cumhurbaşkanlığı Siyasi İşler Müdürü Güneş Onar, İkinci Sekreter Sonat Altuğ ve Dış İlişkiler Görevlisi Ayşe Balcıoğlu da hazır bulundu.

Görüşme sonrasında açıklama yapan Müzakereci Özersay, Almanya’nın Avrupa Birliği içerisinde çeşitli konularda atılacak herhangi bir adım açısından liderlik gösterebilecek en önemli aktörlerden birisi olduğunu söyledi. Bu görüşmede Kıbrıslı Türkler olarak haklı beklentilerine dikkat çekmeye çalıştıklarını vurgulayan Özersay, ayrıca müzakerelerde olumlu sonuç alınabilmesi ve Kıbrıslı Türklerin uluslararası toplum ile entegre olma hakkının önünün açılabilmesi için uluslararası topluma da düşen bazı önemli görevler olduğuna dikkat çektiklerini söyledi.

Özersay, görüşmede Kıbrıs Türk tarafının düşüncelerini aktarma imkanı bulduklarını da kaydetti.