Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, Aya Napa’dan eğlenceden dönen Türk gençlerine yapılan saldırıya dikkat çekerek, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı uyardı. Bu gibi olayların, “Aman süreç zarar görmesin” mantığıyla üstünün örtülmemesi gerektiğini belirten Özersay, sosyal medya hesabından şu görüşlere yer verdi:

“Güney’de Kıbrıslı Türklere veya araçlarına dönük saldırılar giderek daha bir sıklıkla tekrar ediyor, sistematik bir hale dönüşme yolunda. Buna bakıp çözüm olsun mu olmasın mı gibi bir tartışma yapmayı anlamlı bulmam ama gerçek olan bir şey var, o da zaten kırıntı şeklinde olan güven unsurlarının bir bütünen bu saldırılarla havaya uçuruluyor olduğudur.

RUM POLİSİ TOLERE EDİYOR

Kıbrıs Rum liderliğinin bu saldırıların sorumlularını caydırıcı şekilde cezalandırdığını söylemek mümkün değildir. Üstelik geçmişte bazı örneklerde Rum polisinin bu davranışları tolere ettiğini de bizzat gözlemlemiş birisiyim. Bu konu gerçekten eskiye göre çok daha tehlikeli bir hal alıyor, Kıbrıs Türk tarafı adına Cumhurbaşkanı’nın ve hükümetin bunu Rum tarafı ve Birleşmiş Milletler nezdinde ciddiyetle gündeme getirmeleri gerektiğine inanıyorum. “Aman süreç zarar görmesin” diye diye kendi insanımızı bu çağ dışı muameleye maruz bırakmayalım artık…”