Cumhurbaşkanı adayı Doç. Dr. Kudret Özersay, Aydınköy ve Dörtyol’da köy toplantıları düzenleyerek halkın sorunlarını dinledi ve Cumhurbaşkanlığı konusundaki görüşlerini anlattı. Bugüne değin izlenen siyaset anlayışının Halkın hem kendine, hem de devletin kurumlarına olan güvenini derinden sarstığını vurgulayan Özersay “2015 Cumhurbaşkanlığı seçimi ile işinin ehli olan, genç ve dinamik bir Cumhurbaşkanı seçerek, Halk kendine olan güveni yeniden kazanacak” dedi.  

Yeni dönemde ülkenin iç sorunlarının çözümü konusunda siyasi liderlik gösteren ve adım atan bir Cumhurbaşkanı ile devlet kurumlarına olan güvenin yeniden tesis edileceğini vurgulayan Kudret Özersay “eski siyasetin bu ülkeyi getirdiği nokta ortadadır. Bugün düzgün çalışmayan bu sistemin değişmesi için bir yandan hükümeti denetleyecek ve adım atmaya zorlayacak, diğer yandansa Halkın acil sorunlarının çözümü için Meclis’i harekete geçirecek bir Cumhurbaşkanı seçmeliyiz” dedi. Sağlık konusunda kendi vatandaşını gerek Rum tarafına  gerekse Türkiye ve üçüncü ülkelere muhtaç bırakan, devlet dairelerinde her düzeyde adam kayırma ve partizanlığa izin verilen bir devletin başkanı, yani Cumhurbaşkanı gece yattığında rahat uyumamalıdır diyen Kudret Özersay, “artık yeni bir siyaset anlayışı, sorunlarımızın çözümü için tarafsız şekilde çalışıp çabalamaya enerjisi olan ve bu konuları yapmaya ehil olan bir Cumhurbaşkanını seçmeliyiz” dedi.

"31 Yılda Bu Noktada Olmamalıydık"

KKTC’nin kuruluş yıldönümü konusundaki düşüncelerini de anlatan Özersay, “31 yılda Kıbrıs’ta çözümü dışlamayacak şekilde devlete herkesin sahip çıkabilmesi için, vatandaşlarına eşit şekilde davranan, liyakat sistemine dayalı, partizanlığa müsamaha gösterilmeyen bir sistem yaratabilmeliydik” dedi veb bunun için hala bir şans olduğuna dikkat çekti. Bir yandan kapsamlı bir çözümün yaşayabilir olması diğer yandansa çözümsüzlük durumunda Kıbrıs Türkünün kendi kendini yönetebilmesi için devletin kurumlarının bir an önce herkese adil davranabilen ve hizmet üreten bir hale dönüştürülmesinin en yaşamsal ihtiyaç olduğunu vurgulayan Özersay “2015 Cumhurbaşkanlığı bu açıdan bir başlangıç olacak” ifadelerini kullandı.

aydinkoy-foto.jpg

ilave-foto.jpg