Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay “bugün Meclis’te bulunan siyasi partiler içerisindeki makam ve mevki kavgalarını halk görmüştür ve bunlardan da bıkmıştır. Vatandaş bugüne değin bu siyasi partilerin tümünü de denemiştir. Değişim ve yenilik, denenmiş siyasi partilerle olmaz, Halk da bunu görüyor. Aynı şeyleri yaparak farklı sonuçlara varamayız. Denenmiş siyasi partilere bu halk birden fazla kez şans tanımıştır ama her defasında hayal kırıklığına uğramıştır. Bu nedenle bu halk ilk seçimde gerçek anlamda yeni ve farklı bir siyaset anlayışına sahip olan, bir daha seçilir miyim acaba diye bir kaygısı olmayan Halkın Partisi’ni göreve getirecektir. Buna inanıyoruz ve gittiğimiz tüm bölgelerde vatandaşlar bunu bize hissettiriyor” dedi. 

Halkın Partisi köy ve bölge ziyaretleri bağlamında Turunçlu köyünü ziyaret etti. Mağusa İlçe Başkanı Duygu Uzun ve ilçe yönetiminde yer alan isimlerle parti gönüllülerinin katılımıyla gerçekleşen ziyarette ülkede kemikleşen partizanlığın yarattığı hasarın giderilmesi için neler yapılabileceği konuşuldu ve vatandaşların Kıbrıs müzakereleri konusundaki soruları da yanıtlandı. Öte yandan Halkın Partisi Lefkoşa İlçe yönetimi üyeleriyle birlikte Lefkoşa Terminal bölgesinde Kamu Araçları İşletmecileri Birliği (KAR-İŞ) yönetimi ve üyeleriyle de biraraya geldi. Taşımacılık alanında yaşanan sıkıntıların ne şekilde çözülebileceğinin ele alındığı toplantıda sektörden kişilerin soruları da cevaplandı. 

kar-is.jpg

Taşımacılık konusunda yaşanan sorunların çözümüne dair parti içerisinde bu konulardan anlayan isimlerle bir çalışma yürüttüklerini söyleyen Özersay “taşımacılık alanında en önemli sorunlardan birisi yasa dışı ve haksız şekilde verilen izinler, korsan taşımacılığın önüne geçilmesi için hiç bir adım atılmamış olması ve özellikle esasen başka alanlarda hizmet vermesi gereken kurum ve kuruluşların taşımacılık işine soyunmalarıdır” ifadelerini kullandı. Bu alandaki izinlerin verilmesinde ve yasadışılıklara göz yumulmasında en büyük sorumluluğu olan kesimin, bundan siyasi anlamda rant elde eden denenmiş siyasi partiler olduğuna dikkat çeken Özersay “Halkın Partisi toplumun hiç bir kesimiyle bu türden menfaat ilişkileri içerisine girmiyor ve bundan sonra da girmeyecektir. İşte bu nedenle, denenmiş siyasi partilerin her defasında kendi partililerine ya da menfaat paylaşımına girdikleri kesimlere yaptıkları ayrıcalıklara, bu türden ilişkilere karşı çıkıyoruz. Gerekirse göreve geldikten sonra bir daha seçilmeme pahasına, kimseye ayrıcalık yapmayacağımızı açıkca ifade ediyoruz. Partimizden olsun yahut partimizin destekçisi olsun, kimsenin ayrı bir muamele ya da ayrıcalık hakkı yoktur, olamaz, olmayacak. Halkın Partisi’nin varlık sebebi partizanlığa ve yolsuzluklara karşı mücadeledir. Bu nedenle taşımacılık alanında öncelikle iyi bir planlama yapılacağını, kimin gerçek anlamda bu sektörden ekmek yediğinin, kimlerin bu sektörü rant paylaşımına çevirmeye çalıştığının ayrıştırılması yoluna gideceğimizi vurguluyoruz. Korsan taşımacılık, eğer devletiz diyorsak önlenebilir bir şeydir ve biz bunu yapacağız. Üniversitelerin taşımacılık alanında çeşitli nedenlerle vermeye başladıkları hizmeti, bu alandan ekmek parasını çıkaran insanları olumsuz etkilemeyecek bir işbirliği modeline çevirebilmek lazım. Bunun da yolları mevcuttur. Toplumsal yararı, kamu yararını düşünen bir siyasi hareket olarak Halkın Partisi bu vizyona sahiptir” dedi. 

Ziyaretler sırasında Kıbrıs müzakereleri konusunda gelen sorulara da yanıt veren Halkın Partisi yetkilileri müzakere sürecinden artık olumlu bir sonuç çıkmasını istediklerini ve dengeli bir çözümü destekleyeceklerini de dile getirdiler. Bu bağlamda konuşan Parti Başkanı Özersay “İsviçre’de verilen aranın gerçekten bu süreçten adil bir çözüm belgesi çıkarılması için kullanılmasını temenni ediyoruz. Dileriz bu bir haftalık süreci Kıbrıs Rum tarafı istismar etme yoluna gitmez. Bizler Halkın Partisi olarak bu sürecin uzamasına karşıyız, dengeli ve karşılıklı kabul edilebilir bir sonuç alınmasını ve bunun geciktirilmemesini istiyoruz. Yıl sonu çözüm hedefini gerçekleştirmek, birkaç hafta içerisinde artık beşli toplantının yapılmasıyla mümkün. Eğer Kıbrıs Rum tarafı bizi sonuca getirecek bu toplantıya gitme isteği yerine, bunun karşılığında konuların özüyle ilgili olarak tavizler koparma peşinde olursa bu iyi niyetle bağdaşmaz. Kıbrıs Türk tarafının bu konuda dikkatli olarak süreci bir sonuca ulaştırmak için çaba harcaması gerektiğini düşünüyoruz. Süreci bu anlayışla destekliyoruz” dedi.

turunclu.jpg