Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay Gazimağusa’da muhtar ve vatandaşlarla biraraya geldi.

Muhtarlarla görüşen ve bölge esnafını da ziyaret eden Özersay, cumhurbaşkanı olması halinde anayasal ve yasal yetkilerinden bahsederek, vizyonunu anlattı, soruları cevapladı.

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay, muhtarların ortak sorunlarını yakından takip ettiğini, Cumhurbaşkanının gerekli gördüğü hallerde Bakanlar Kurulu’na başkanlık edebileceğini, yetkisini kullanarak hükümeti göreve zorlayabileceğinin altını çizdi.

Özersay, Cumhurbaşkanlarının Bakanlar Kurulu’na sadece bir konuda, o da “Kıbrıs müzakereleri konusunda bilgi vermek için” başkanlık ettiğini dile getirerek, ülkenin içinde bulunduğu duruma yani iç sorunlara da Anayasa’da devletin başı olarak tanımlanan Cumhurbaşkanı’nın bu yetkisini kullanarak, hükümeti bazı konularda çözüm üretmeye teşvik etmesini zorunlu kıldığını aktardı.

Özersay, Kapalı Maraş konusundaki önerilerini de aktardı.

Maraş’ın Kıbrıs Türk yönetimi altında eski mal sahiplerinin kullanımına açılmasının gerek bölgeye gerekse ülke ekonomisine yapacağı olumlu etkiyi anlatan Özersay, Kapalı Maraş’ın açılmasının sadece inşaat sektörüne değil diğer yan sektörlere de canlılık getirecek olan böyle bir hamlenin işsizlik sorununun çözümüne de yardımcı olabileceğini belirtti.

img_1874.jpg

Özersay; birisiyle oturup müzakere etmeden, tek yanlı ama olumlu bir adımla kapalı Maraş’ı KKTC olarak açmalıyız diyerek, ‘’göreve gelirsem ülke ekonomisine yarayacak, Mağusa’yı çok olumlu şekilde etkileyecek bu adımı atacağım” sözlerini ekledi.

Özersay ayrıca Nisan 2015’te yapılacak olan seçimin siyasi partilerin değil vatandaşların seçimi olacağını, bu nedenle siyasi parti yönetimlerine güven duyulmayan bir dönemde parti yöneticilerinin desteklediği bir aday olmaktansa, sokaktaki vatandaşın desteklediği gerçek anlamda bağımsız bir aday olmayı tercih ettiğini vurguladı.